Velocitas F1 in de (regen)wolken met kampioenschap

Na het succes van Velocitas B2 een speelronde eerder, is het nu Velocitas F1 dat ons supertrots maakt. Sinds afgelopen zaterdag zijn onze jeugdige talentjes kampioen na een nipt verlies tegen Madjoe F2!

Een paar uur voor het succes van Velocitas 5 en nog veel vroeger dan de handhaving van Velocitas 1, staat Velocitas F1 op een vochtig veld in Rijnsburg. De tegenstander is Madjoe F2. Dat het een lastige wedstrijd wordt is zeker: thuis werd er nipt met 10 – 8 gewonnen. Het doel van vandaag: bovenaan eindigen. Alleen.

De weersgoden zijn de jonge korfballertjes goed gezind want om 09:00 is het droog en beginnen de teams aan de wedstrijd. Velocitas F1 komt lastig uit de startblokken en kijkt al vroeg tegen een achterstand aan.

Coach Marc is duidelijk: met een ruit op het middenveld en een valse schaduwspits op de flanken komt het helemaal goed.

Heel hard werken

Er wordt door onze talentjes enorm hard gewerkt om de achterstand goed te maken. En met succes: 2 minuten voor tijd schiet Velocitas F1 de 10 – 10 binnen. Helaas is de vreugde maar van korte duur: Madjoe F2 grijpt direct in de daarop volgende aanval direct zijn kans en zet met een raak schot de einduitslag neer: 11 – 10 voor Madjoe F2.

Gaat ‘ie erin of niet? Kijk volgende week weer!

Velocitas F1 deelt dus het kampioenschap met Madjoe F2. En toch zijn ze de allerbeste: het doelsaldo is namelijk net iets beter, waardoor ze terecht helemaal bovenaan staan.

Het toegestroomde publiek kon na de wedstrijd direct onder een warme douche.

Meer dan verdiend

Het kampioenschap is dan ook meer dan verdiend. Het hele team heeft het afgelopen jaar keihard gewerkt en wat hebben ze veel geleerd. Kampioen worden is dan ook mooie en verdiende afsluiter!

De taart is verdiend.

Coach Marc, Dide, Lana, Rianne, Hannah, Jesse, Linde, Storm en Mika: van harte gefeliciteerd met het kampioenschap!

Bijna alle foto’s zijn gemaakt door Frans van Herwijnen.

Scroll naar boven