Velocitas F2 op de valreep kampioen

Korfbalvereniging Velocitas heeft met de laatste speeldag op het veld nog een jeugdteam kampioen zien worden. Daar kwam het team echter pas na de wedstrijd achter: koploper Excelsior verzuimde te winnen waardoor de F2 van Velocitas alsnog kampioen werd.

Eigenlijk had de F2 er niet meer op gerekend: kampioen worden na het verlies tegen koploper Excelsior van een aantal weken geleden. Toch wist het viertal onder begeleiding van coaches Fenne Bosman en Pascale van Oel de afgelopen weken overtuigend de wedstrijden te winnen, waardoor de laatste thuiswedstrijd tegen ONDO toch nog een beetje spannend was.

Na 40 minuten korfballen wisten de Leiderdorpertjes de wedstrijd met 9 – 7 te winnen, waarna het spannende wachten begon. Excelsior zou een uurtje later beginnen aan de kampioenswedstrijd tegen de Meervogels. En dan blijkt maar weer dat een kampioensteam soms een beetje geluk moet hebben: tegen alle verwachtingen in verloor Excelsior de kampioenswedstrijd en kon Velocitas alsnog een feestje vieren. Op de valreep kampioen.

Foto: v.l.n.r: Spelers Floortje Wessels, Klaas Karstens, Stijn Grims, Jelmer Spek en Anna Roest samen met coaches Pascale van Oel en Fenne Bosman. (Foto gemaakt door Frans van Herwijnen)

Scroll naar boven