Velocitas G-team speelt uitwedstrijden dankzij vervoer van Dirk Kuyt Foundation

Het was genieten voor het G-team van Velocitas: met twee uitwedstrijden voor de boeg en een groot enthousiast team, is vervoer niet vanzelfsprekend. Gelukkig was daar de Dirk Kuyt Foundation die een busje regelde en er voor zorgde dat onze toppers heen – en ook weer thuis werden gebracht.

Lang om te genieten van de buitenkant van het busje is er niet: al om 11:45 speelt het G-team, in Oud-Beijerland. Snel de bus aan de binnenkant bekijken, terwijl de chauffeur het rijden onder zijn hoede neemt. Het wordt een sportieve middag voor de Leiderdorpers. Er moeten maar liefst twee wedstrijden gespeeld worden.

Eenmaal in de bus was de stemming meer dan in orde!

Twee wedstrijden, twee keer spannend

Beide wedstrijden bleken heel erg spannend te worden, de eerste is tegen Sporting Trigon, de tweede tegen geduchte tegenstander Albatros.

Sporting Trigon

De eerste wedstrijd spelen de Nederlands kampioenen van 2016 en 2017 tegen Sporting Trigon. Beide teams hebben moeite om tot scoren te komen en blijven lang op 1 – 1 steken. Het eindsignaal is in zicht als de ploeg uit Oud-Beijerland met één gemikt schot de overwinning naar zich toe trekt. Dikke pech voor Velocitas maar er is geen tijd om te treuren. De volgende wedstrijd staat namelijk al voor de deur: tegen Albatros.

Albatros

Tegen Albatros laat Velocitas zien dat ze opgewarmd zijn. Het schieten gaat ineens stukken beter. Een aantal rake schoten zorgt voor een mooi totaal van 3. Helaas is ook Albatros scherp voor de korf en doen zij het nét iets beter dan Velocitas. De tweede wedstrijd gaat verloren met 3 – 4.

Velocitas verliest 2 keer nét aan maar speelt ontzettend goed! Al snel maakt de teleurstelling plaats voor trots: volgende keer valt het kwartjes wél net de goede kant op van de Leiderdorpers, let maar op!

Dirk Kuyt Foundation

Winst of geen winst: het G-team van Velocitas heeft er een hele mooie dag opzitten. Een dag vol leuke wedstrijden korfbal, die Velocitas dankzij het geregelde vervoer van de Dirk Kuyt Foundation kon bijwonen. Bij deze: ontzettend bedankt!

De Dirk Kuyt Foundation maakt het mogelijk voor mensen met een beperking om ook volwaardig te kunnen sporten. Klik op onderstaand logo voor meer informatie:

Foto’s

Scroll naar boven