Velocitas G1 Nederlands Kampioen

Velocitas G1 opnieuw Nederlands Kampioen

Het team van Velocitas voor mensen met een verstandelijke beperking is er op het NK in Katijwijk in geslaagd om voor de tweede maal op rij Nederlands Kampioen te worden. Dat gebeurde op de Kampioenendag op het terrein van Quick Boys, een evenement georganiseerd door de Dirk Kuyt Foundation.

De Kampioenendag is een groot evenement met verschillende sporten, waar meer dan 700 sporters met een verstandelijke beperking aan mee doen. Er was dan ook zeker sprake van wat gezonde spanning toen Velcoitas afgelopen zaterdag arriveerde op het terrein van Quick Boys. Er stond ook heel wat op het spel: in 2016 werden de Leiderdorpers al Nederlands kampioen.  Een titel die de Leiderdorpers maar wat graag een jaartje zouden willen verlengen.

Het team van Velocitas liet gelijk bij de eerste wedstrijd zien dat ze niet in voor niets de kampioen van Nederland zijn.  Tegen Devinco uit Deventer werd met 5 – 2 gewonnen. Sporting Trigon bleek een stukje lastiger te zijn. Na een spannende pot trok Velocitas met 3 – 2 aan het langste einde. Toen ook Tempo uit Alphen aan den Rijn met 4 – 2 werd verslagen wisten de Leiderdorpers dat een fantastische prestatie mogelijk was.

In de laatste wedstrijd trof Velocitas G1 een tegenstander die gelijkwaardig was: DVO uit Bennekom. Het spel golfde op en neer en ook werden er aan beide kanten een legio aan kansen gemist. De spanning zat er tot de laatste minuten goed in. Met een gelijke stand van 2 – 2 kregen beide ploegen kansen om de wedstrijd te beslissen. Het bleef echter bij een gelijkspel en daar had Velocitas nét genoeg aan om de nationale titel te prolongeren.

Met het tweede kampioenschap op rij hebben de spelers van Velocitas G1 een unieke prestatie neergezet. De vreugde was dan ook groot toen Dirk Kuyt in eigen persoon de medailles uitreikte aan de trotse spelers. Dat Ali B. de dag afsloot met een optreden was een welverdiende beloning voor de kampioenen van Velocitas.   

Scroll naar boven