Velocitas gaat nat tegen KVS/Maritiem

Velocitas gaat nat tegen KVS/Maritiem

Een fikse regenbui en geen publiek langs de kant: het is net zoals bij de rest van sportend Nederland een treurig aangezicht als Velocitas en KVS/Maritiem aan de wedstrijd starten. Velocitas staat na twee uitwedstrijden weer eens op het eigen veld. Met twee punten meer dan de laatste thuiswedstrijd, de uitwedstrijden zijn tot op heden nog zonder verlies. Toch laten de eerste punten thuis nog even op zich wachten. Het waterballet tegen KVS/Maritiem gaat enigszins verwacht verloren met 11 – 21.

Terugkijken

DE EERSTE ACT VAN HET WATERBALLET IS VOOR VELOCITAS

De Leiderdorpers, die vorig jaar nog verrassend wonnen van KVS, weten dat ze een zware wedstrijd voor de boeg hebben. De ploeg uit Scheveningen heeft nog geen punten laten liggen dit seizoen, terwijl Velocitas juist het hoofd boven water tracht te houden in de overgangsklasse.

Desondanks start Velocitas een stuk beter aan de wedstrijd. Via de livestream, die door de supportersclub van Velocitas is opgezet, ziet het publiek de Leiderdorpers al snel op 4 – 0 komen. Ivar van Driel en Nick van der Zee schieten van afstand knap de eerste 2 punten binnen. Een inspiratiebron voor Tom Glasbeek, die het trucje eigenhandig 2 keer herhaalt.

De 4 – 0 is de druppel

Dan is er de wake-up call bij KVS, dat ondanks het maritieme weer nog niet lekker in de wedstrijd zit. Een snelle tegentreffer zorgt voor de 4 – 1, waarna de Scheveningers aan een inhaalzeeslag beginnen. Siem van Osnabrugge maakt met een mooie one-hander nog de 5 – 3. Daarna trekt KVS de wedstrijd compleet naar zich toe en komt Velocitas er in de eerste helft niet meer aan te pas. Beide teams zoeken zeiknat de kleedkamers op met een tussenstand van 5 – 11.

Tussen wal en ’t schip

Het is al even duidelijk dat KVS een maatje te groot is voor Velocitas. Daar brengt de tweede helft dan ook weinig verandering in. Velocitas laat bij vlagen goede aanvallen zien maar moet soms dweilen met de kraan open. Velocitas scoort in de tweede helft één keer meer en KVS één keer minder dan in de eerste helft. Met een eindstand van 11 – 21 kan de livestream uit en zoeken de spelers de warmte op. 

Volgende week weer thuis

Met het verlies staat Velocitas een-na-laatste en kruipt VEO weer een plekje omhoog. De ploeg uit Voorburg komt volgende week bij Velocitas op bezoek. Een belangrijk duel voor beide teams, die beiden hopen op winst én wat minder regen. En het publiek? Dat zet om 16:00u weer de livestream aan.

Uitslagen poule
VEO 1 – GKV | Enomics 1 / 14 – 15
Nieuwerkerk 1 – OVVO 1 / 19 – 17
Pernix 1 – KVA 1 / 18 – 14
Velocitas 1 – KVS | Maritiem 1 / 11 – 21


Foto: Rosa Hüsken vorig jaar in actie tegen KVS (archief, Frans van Herwijnen)

Scroll naar boven