Velocitas GKV

Velocitas gedeeld aan de leiding na verlies tegen GKV

Het eerste team van Velocitas heeft afgelopen zaterdag verloren van directe concurrent GKV. In een volle sporthal de Does werd het na een spannende wedstrijd 18 – 19 in het voordeel van de Hagenaars. Beide ploegen staan na 8 wedstrijden gedeeld bovenaan.

De eerste ontmoeting tussen Velocitas en GKV was in november vorig jaar. Toen wisten de Leiderdorpers na een lastige openingsfase met 17 – 18 te winnen. Nu ging de openingsfase gelijk op, waarbij beide ploegen zo nu en dan kansen lieten liggen om een gaatje te slaan. Even leek het erop dat beide teams gingen rusten met een gelijke stand, toen Jet van Osnabrugge de 9 – 9 erin schoot. GKV bleef echter scherp tot de allerlaatste seconden, en wist op slag van rust toch nog de 9 – 10 te maken.

Na rust was het Velocitas dat constant in de achtervolging moest. Het scoreverloop liep gelijk op, maar bleef lange tijd twee punten in het voordeel van GKV. Tot 5 minuten voor tijd.

Ivar van Driel wist van afstand raak te schieten, waarna Velocitas een strafworp toegekend kreeg. De Leiderdorpse aanvaller bleef koeltjes, benutte de strafworp, en zette met zijn zevende doelpunt van de avond Velocitas weer op gelijke hoogte.

Toch was het GKV dat de wedstrijd in de slotfase naar zich toe trok. Twee minuten voor tijd was het een schot van korte afstand dat de stand op 27 – 18 in het voordeel van de Haagse ploeg zette. Velocitas zette nog aan maar wist niet meer te scoren, waarmee het eerste verlies in de zaal een feit is.

Na de wedstrijd van afgelopen zaterdag staan zowel Velocitas als GKV op 14 punten uit 8 wedstrijden. Beide ploegen verloren slechts één keer: tegen elkaar. Het lijkt er dan ook op dat beide ploegen zich geen misstap meer kunnen veroorloven in de strijd om het kampioenschap.

Scroll naar boven