Velocitas korfbal MIA

Velocitas halverwege veldseizoen alleen bovenaan na winst tegen MIA

Het vlaggenschip van korfbalvereniging Velocitas kan met opgeheven hoofd aan de voorbereidingen voor het zaalseizoen beginnen. Afgelopen zaterdag wisten de Leiderdorpers met
19 – 17 te winnen van MIA uit Amersfoort. De Leiderdorpers gaan met twee punten voorsprong aan kop in de veldcompetie, die na het zaalseizoen hervat wordt.

Met het Amersfoortse MIA op bezoek stonden er afgelopen zaterdag twee sterk verdedigende ploegen tegenover elkaar. Het duurde dan ook even voordat Velocitas tot scoren wist te komen. Pas
na zeven minuten maakten de Leiderdorpers de aansluitingstreffer tegen MIA, dat al vroeg in de wedstrijd op een 0 – 2 voorsprong was gekomen.

Nadat Velocitas de achterstand had weggewerkt, werd er een krappe voorsprong van 6 – 4 afgedwongen. De rest van de eerste helft ging erg gelijk op. Velocitas en MIA bleken zeer aan elkaar
gewaagd te zijn en bleven koel nadat er een tegendoelpunt geïncasseerd werd. Vijf minuten voor rust wist Velocitas toch ineens uit te lopen: twee snelle doelpunten van de Leiderdorpers bepaalden de ruststand 12 – 8.

Het duurde een goede tien minuten voordat Velocitas in de tweede helft tot scoren wist te komen. De Leiderdorpers hadden erg veel kansen nodig om een doelpunt te maken, waardoor MIA zichzelf in de wedstrijd wist te knokken. Velocitas moest alle zeilen bijzetten om het het restant van één punt voorsprong te behouden. Christel Zwanenburg bleek van grote waarde voor de Leiderdorpers. De speelster pakte stond ijzersterk in de rebound en scoorde bijna al haar verkregen vrije ballen.

De tweede helft bleek een kopie te zijn van de eerste. Nadat er lange tijd een voorsprong van een punt voor de Leiderdorpers op het scorebord stond, wisten de Leiderdorps in de slotfase alsnog toe te slaan. Sanne Glasbeek vergrootte drie minuten voor tijd het gat naar drie punten, waarmee de winst veiliggesteld werd. Velocitas won de laatste veldwedstrijd van dit kalenderjaar met 19 – 17.

MIA, dat aan het begin van het seizoen zijn kampioenaspiraties uitsprak, vindt zichzelf nu terug op een gedeelde derde plaats, op drie punten achterstand van Velocitas. Noviomagum staat tweede en speelde afgelopen weekend gelijk tegen Ritola, waardoor de Leiderdorpers nu met een marge van twee punten op kop gaan in de eerste klasse.

Scroll naar boven