Velocitas met hangen en wurgen langs ONDO

Korfbal – het selectieteam van Velocitas heeft goede zaken gedaan om degradatie te ontlopen. In de uitwedstrijd tegen ONDO uit ‘s-Gravenzande werd met veel moeite de punten veiliggesteld: er werd met 20 – 21 gewonnen.

Na het verlies tegen Futura van vorige week had coach Wim Schaap voor de wedstrijd tegen ONDO de vakken iets gewijzigd. Ook begon Thomas de Boer op de plek van Joachim Jägel, die nog steeds last had van een handblessure.

Met de wijzigingen in de opstelling deed Velocitas de eerste helft niet onder voor ONDO. De score ging grotendeels gelijk op, met ONDO dat af en toe een puntje voorsprong wist te pakken. Toch was er niks aan de hand voor Velocitas, dat ondanks de nieuwe samenstelling zeker niet de onderliggende partij was.

Na rust vloog Velocitas uit de startblokken. Het was ineens stukken beter dan ONDO. Waar het scoren in de eerste helft zo nu en dan moeizaam verliep, hadden de Leiderdorpers het vizier in de tweede helft scherp gesteld. Eenvoudig liep Velocitas uit naar een voorsprong van 13 – 19 en de wedstrijd leek gespeeld.

Het zou echter nog een onnodig spannende slotfase worden. Zo snel als Velocitas het eigen niveau in de tweede helft omhoog had weten te tillen, zo snel zakte het nu in elkaar. De één na de andere onnodige fout volgde elkaar in rap tempo op, waardoor ONDO punt na punt dichterbij wist te kruipen. Velocitas wist in de rommelige slotfase nog tweemaal te scoren. Niet onbelangrijk want toen de scheidsrechter voor de laatste keer floot stond het minimale verschil van 20 – 21 op het scorebord. De Leiderdorpers kwamen met de schrik vrij.

Met de overwinning doet Velocitas goede zaken met betrekking tot handhaving in de eerste klasse. ONDO, dat nu een-na- laatste staat (en daarmee onder de degradatie streep) heeft nu een achterstand van drie punten ten opzichte van Velocitas.

Scroll naar boven