Velocitas heeft het zwaar tegen hekkensluiter

Het was absoluut geen wedstrijd voor in de boeken. Afgelopen zaterdag had het eerste team van Velocitas het zwaar. Verdiend of niet, Velocitas wist op het nippertje toch twee punten binnen te slepen.

Waar het aan lag is onbekend. Misschien was het de felle zon die de energie uit de spelers zoog, of misschien speelde een verkeerde mentaliteit een rol. Velocitas nam het op tegen de hekkensluiter in de ranglijst, Spirit 1. Wellicht dachten de Leiderdorpse koplopers vooraf de overwinning al op zak te hebben, waardoor het spelletje korfbal niet echt tot zijn recht kwam.

Velocitas begon met een achterstand van 0-1. Er was nog geen paniek, want Joachim Jägel reageerde meteen met een gelijkmakend doelpunt. Maar hierna bleef het lang stil. Velocitas had veel moeite om de bal door die gele cirkel te krijgen. De verdediging wist Velocitas gelukkig best goed dicht te houden, waardoor het aanvallende kunnen van Spirit niet resulteerde in een voorsprong op Velocitas.

Na 20 minuten stond het 2-2. Slechts vier doelpunten in 20 minuten is op dit niveau eigenlijk wat je wil voorkomen. Hier kwam dan ook een omslagpunt. Velocitas had de korf eindelijk gevonden en gooide er snel voor de rust nog een paar doelpunten in. De rust werd ingegaan met een stand van 6-2. Na rust wist echter ook Spirit eindelijk hoe ze de bal door de korf moesten krijgen. Na drie minuten was de stand weer bijna teruggebracht naar een gelijkspel: 6-5.

Beide teams hadden wat goed te maken na de saaie eerste helft. Dat werd dan ook gedaan, want nu vloog er bijna elke minuut wel een doelpunt in. Velocitas hield haar voorsprong, maar deze bleef zeer beperkt. De eindstand werd 19-17. Opgelucht waren de Leiderdorpers wel, maar tevreden konden ze niet genoemd worden. Velocitas is zaterdag met beide benen op de grond gezet. Hopelijk zorgt dit voor een blijvende vechtersmentaliteit voor de komende wedstrijden.

Scroll naar boven