Velocitas herpakt zich tegen GKV

Korfbal – Het 1 e team van Velocitas heeft zich na het verlies van vorige week tegen Futura de vorm van eerdere wedstrijden terug weten te vinden. In sporthal de Does werd er redelijk eenvoudig van GKV gewonnen: het zou uiteindelijk 26 – 15 worden in het voordeel van de Leiderdorpers.

De laatste zaalwedstrijd van het jaar begon voortvarend voor Velocitas. Er werd al snel een gat geslagen van een aantal punten, waarna GKV op zoek ging naar de aansluiting op het scorebord. Het was echter Velocitas dat de regie strak in handen wist te houden. Ook toen GKV eenmaal op schot was gekomen bleek de selectie van de Leiderdorpers prima in staat om de verdiende voorsprong te verdedigen. Praktisch elk gemaakt punt van GKV werd teniet gedaan door een tegenstoot aan Leiderdorpse zijde, waardoor de ruststand uiteindelijk op 14 – 8 kwam te staan.

Ook na rust bleef Velocitas rustig zoeken naar de kansen. Het resulteerde in het bekende spelletje van voorgaande weken, dat zich kenmerkt door vele verschillende spelers in scoringspositie te brengen. Uiteindelijk zou iedereen scoren, waarbij het gemaakte punt van aanvoerder Kevin de Boer als beloning voor zijn werk onder de paal gezien mag worden. Ook deze week was Kevin de Boer weer uitermate belangrijk als steunende heer. Met zijn sterke spel in de afvang zag Velocitas zich in staat om het aantal pogingen tot scoren hoog te houden. En niet zonder resultaat: Uiteindelijk zouden er maar liefst vijf spelers aan Leiderdorpse zijde minimaal vier keer tot scoren komen, waarbij Liesbeth van den Berg en Pieter Paardekoper menig afstandsschot op mooie wijze wisten te verzilveren.

Tegen het einde van de wedstrijd was Velocitas op zoek naar meer en leek GKV het voor gezien te houden. Na het laatste fluitsignaal stond de terechte stand van 26 – 15 op het bord. Velocitas gaat het nieuwe jaar in als tweede van de poule, alleen Futura staat boven de Leiderdorpers. Daarmee zijn de goede voornemens van Velocitas voor het nieuwe jaar gelijk duidelijk: In het spoor blijven van Futura en thuis proberen langszij te komen.

Scroll naar boven