Velocitas hervat veldcompetitie met verlies tegen Futura

Korfbal – Velocitas is de tweede helft van de veldcompetitie begonnen met een verlies tegen Futura. De ploeg uit Den Haag was de Leiderdorpers de baas met 15 -23.

Het was alweer de vierde keer dit seizoen dat het vlaggenschip van de Leiderdorpers het opnam tegen Futura. Alle voorgaande wedstrijden werden verloren, waarbij Futura in de zaal ook nog eens kampioen werd in de poule van Velocitas. Velocitas eindigde op de tweede plaats. De Leiderdorpers wisten dus maar al te goed dat het vandaag verre van eenvoudig zou worden.

Velocitas begon maar rommelig aan de wedstrijd, dat startte met junior Tom Glasbeek op de plaats van Joachim Jägel. Laatstgenoemde had last van een handblessure. Futura bleek zeker in het begin de scherpere te zijn en wist de snelle voorsprong gestaag uit te bouwen. Toen beide teams de kleedkamer opzochten was het geloof bij de spelers van Velocitas eigenlijk al verdwenen.

Ook na rust bleek het spel van beiden ploegen niet heel veel beter. Futura speelde zeker niet zijn beste wedstrijd maar ging een stuk beter met de kansen om en bleef op een riante voorsprong staan. Velocitas coach Wim Schaap probeerde nog iets te forceren door maar liefst drie maal te wisselen: Sanne Glasbeek, Amanda Pikaar en Laurens Boudewijn kwamen in het veld. De wedstrijd kantelde echter niet en na 70 minuten korfbal stond er een terechte uitslag van 15 – 23 op het scorebord.

Velocitas zal met het verlies op zijn tellen moeten gaan letten. Handhaving in de eerste klasse is nu prioriteit geworden. De Leiderdorpers staan nog maar één punt verwijderd van de een-na- laatste plek, die wordt ingenomen door ONDO. Velocitas treft die ploeg volgende week en zal alles uit de kast moeten halen om boven de befaamde streep te blijven.