Foto van een bal die richting de korf gaat

Velocitas hervat zaalcompetitie met overtuigende winst tegen DES

Korfbal – Velocitas 1 is het nieuwe jaar gestart met een overtuigende overwinning op DES. De uitwedstrijd in Delft werd gewonnen met 13 – 23.

Een snelle voorsprong

Direct na het fluitsignaal werd duidelijk dat 2 teams tegenover elkaar stonden die voor de overwinning gingen. De ploeg uit Delft speelde erg fysiek en gaf weinig weg in de verdediging. Velocitas lijkt geleerd te hebben van voorgaande wedstrijden want er bleef rustig gezocht worden naar de kansen. Met onder andere een mooie ‘one-hander’ van Max Verschoor kwam Velocitas op een 3 – 0 voorsprong.

Na de openingsfase begon DES aan te dringen. Zo nu en dan zagen de Leiderdorpers de voorsprong slinken naar één punt. Een sterke rebound van onder andere Simone Laman zorgde ervoor dat het aantal doelpogingen per Delftse aanval beperkt bleef. De teams gingen rusten met een stand van 9 – 12.  

Ervaring doet wonderen

Leo van den Bos hamerde er in de rust nog maar eens op: niet verslappen in de beginfase van de tweede helft. De coach van Velocitas kon zich nog wel een aantal wedstrijden voor de geest halen waarin dit mis ging.

Gelukkig bleek ervaring ook nu weer een wijze les te zijn. DES probeerde van alles in aanvallend en verdedigend opzicht maar Velocitas bleef ongekend scherp en rustig . Debby Halvemaan benutte haar kansen en speelde af wanneer het moest, waardoor Velocitas uitliep naar een verschil van 6.  

Ook Nick van der Zee speelde een ijzersterke wedstrijd. De Leiderdorpse verdediger kreeg maar liefst 3 tegenstanders tegenover zich maar kwam telkens als winnaar uit de bus. Het stelde spelers als Ivar van Driel en Christel Zwanenburg in staat om veel punten te maken, waardoor het verschil flink uitliep. De wedstrijd werd dik verdiend én overtuigend gewonnen door Velocitas met 13 – 23.

Joachim Jägel

Één van de laatste treffers was een mooi afstandsschot van Joachim Jägel, waarmee de routinier zijn laatste doelpunt in een uitwedstrijd gemaakt heeft. Volgende week neemt vaste waarde Joachim in de thuiswedstrijd tegen Telstar afscheid van het hoogste team van de Leiderdorpers. Een mooie motivatie om ook die wedstrijd overtuigend te winnen.

(Omslagfoto: Frans van Herwijnen / Archief.)

Scroll naar boven