Velocitas in rommelige wedstrijd langs Telstar

Velocitas heeft de een-na-laatste wedstrijd van het seizoen zonder al te veel problemen gewonnen. De uitwedstrijd tegen Telstar uit Hoevelaken kende veel rommelige fases maar ging vrij eenvoudig naar Velocitas: het werd 17 – 23.

Voor spek en bonen

Voor beide ploegen staat er weinig meer op het spel als het eerste fluitsignaal klinkt. Velocitas is na de winst van vorige week zeker van handhaving in de eerste klasse, Telstar is nog puntloos en is zeker van degradatie. In de openingsfase is daar weinig van te merken: Ivar van Driel benut de eerste aanval en scoort een vrije bal, Telstar haakt binnen een minuut aan en trekt de stand gelijk.

Vliegende start is afstand nemen

Dan gaat het ineens snel. Velocitas loopt uit naar 1 – 5, mede door doelpunten van Debby Halvemaan en Max Verschoor. Het gaat de ploeg uit Leiderdorp voor de wind, totdat Telstar besluit anders te gaan verdedigen. Velocitas krijgt meer ruimte in ruil voor minder rebound. Het langzamere spel komt de thuisspelende ploeg iets beter uit dan Velocitas, dat nog wel een voorsprong van 3 punten overhoudt aan de eerste helft.

Veel stip, weinig regelmaat

De tweede helft start goed voor Velocitas als Sanne Glasbeek een mooi afstandsschot maakt. Daarna zakt het spel in. Er wordt slordig gespeeld, wat leidt tot onnodige fouten in de verdediging aan beide kanten. Veel van deze overtredingen bestraft de scheidsrechter met een bal op de strafworpstip. Het stelt Telstar in staat om enigszins mee te scoren. Ook Velocitas is meerdere keren zuiver vanaf 2,5 meter, waardoor de voorsprong niet in gevaar komt.

Werelds was het niet, voor Max wel

Uiteindelijk loopt Velocitas uit naar 8 punten, mede vanwege het feit dat meerdere spelers goed omgaan met de kansen die ze krijgen. Christel Zwanenburg, Mitchell de Boer en Nick van der Zee worden meermaals gevonden, evenals Max Verschoor. Laatstgenoemde speelde zijn laatste wedstrijd van dit seizoen: hij gaat op wereldreis met zijn vriendin. Velocitas hoopt hem aan de start van het volgende seizoen weer in een groen-blauw shirt te verwelkomen.

Nog één keer vlammen in de Does

Velocitas wint met 17 – 23 en heeft nog één wedstrijd voor de boeg in de zaalcompetitie. Aanstaande zaterdag komt BEP op bezoek. De vorige ontmoeting eindigde in 23 – 23. Een mooi affiche voor de laatste wedstrijd van een geslaagd zaalseizoen.

Scroll naar boven