Velocitas in strijd met BEP

Wie op 9 april langs de Does ging trof hier een grote groep enthousiaste Velocitanen aan. Vanuit de andere helft van de corona-poule is besloten dat Velocitas tegen BEP speelt. In deze strijd om de promotie kan Velocitas 1 alle support gebruiken. De Velodogs besluiten een heuse Velocitasbus te regelen om team, coaches en aanmoediging naar Purmerend te rijden. De vertraging van de bus mag de pret niet drukken en iedereen komt aan in de hal van BEP. De wedstrijd kan beginnen.

Op de hielen

De vertraging van de bus lijkt wat door te trekken voor Velocitas aan het begin van de wedstrijd; BEP gaat strak van start en wint de duels in de rebound. Velocitas gaat echter al gauw mee en weet in de buurt te blijven van de tegenstanders. BEP loopt halverwege de eerste helft wat verder uit maar het eerste geeft zich niet gewonnen. Velocitas blijft BEP op de hielen zitten. Onder luidt getrommel vanaf de bank weet de aanval op rij te scoren waardoor het gat kleiner en kleiner wordt. Tussenstand in de rust: 12 – 9.

Zoeken en vinden

Na de rust is het toch weer even zoeken voor Velocitas. BEP maakt hier dankbaar gebruik van en vindt trefzeker de korf. De club lijkt uit te lopen maar gelukkig weet Velocitas elkaar weer te vinden. De functies in het veld worden sneller ingevuld en met een paar prachtige schoten op rij weet het eerste steeds dichter op BEP in te lopen. In de verdediging geeft Velocitas niks weg en BEP krijgt geen ruimte meer om te scoren. De supporters zien de tijd wegtikken terwijl de stand steeds meer gelijk komt.

Spanning om te snijden

Voor de mensen op de tribune is de spanning niet meer te houden als de laatste vijf minuten ingaan. Van een 20 – 15 weten Siem en Debbie de stand terug te brengen naar een 20 – 20. Daar gaat Mark overheen met een heerlijke 20 – 21. Maar de strijd is nog niet gestreden zoals ze dat zo mooi zeggen, en helaas niet in het voordeel van Velocitas. BEP knokt zich terug en gooit zichzelf als winnaar over de eindstreep met een 24-22 eindscore.

De rit terug is ondanks de score een gezellige. Als je met zijn allen in de bus zit kan dat natuurlijk ook niet anders. Het helpt ook mee dat de kansen tot promotie voor Velocitas nog niet verkeken zijn. Als Velocitas aankomende zaterdag weet te winnen met meer dan twee punten verschil dan gaat de promotie alsnog door.

Scroll naar boven