Velocitas leiderdorp sportvereniging van het jaar

Velocitas is Leiderdorpse sportvereniging van het jaar

Korfbalvereniging Velocitas is afgelopen vrijdag verkozen tot sportvereniging van het jaar. In de zeer sfeervolle sporthal De Does mocht Velocitas op basis van de sportieve resultaten van afgelopen jaar en de actieve participatie op maatschappelijk vlak de erebokaal in ontvangst nemen.

Stichting Sportpromotie Leiderdorp (SSPL) had drie verenigingen genomineerd. Naast Velocitas waren dat roeivereniging Asopos de Vliet en de schaats en skeeler Vereniging Ijsclub Leiderdorp. Drie verenigingen die elkaar zeer aanvullen op het gebied van sportontwikkeling in Leiderdorp. Velocitas voorzitter Bert Jägel was dan ook zeer verheugd toen hij de naam van Velocitas hoorde vallen. Een mooie bekroning na de sportieve hoogtepunten van het afgelopen seizoen.

De resultaten mogen er dan ook zeer zeker zijn. Er was het succes van de C1, dat uiteindelijk hoog eindigde op het Nederlands Kampioenschap Jeugdkorfbal, de promotie van de selectie naar de eerste klasse en als klap op de vuurpijl wist het G-team van de Leiderdorpers tegen alle verwachtingen in nationaal kampioen te worden.

Ook op maatschappelijk vlak laat Velocitas al jaren van zich horen. Met de jaarlijkse avondvierdaagse, het schoolfkorfbaltoernooi en het internationaal korfbaltoernooi in augustus, is Velocitas voor zowel sporters, jeugd als inwoners van Leiderdorp een belangrijke spil in het web. De komende jaren hoopt Velocitas dan ook een vervolg te kunnen geven aan alle verworven successen en projecten.

Scroll naar boven