Velocitas kan in het nieuwe jaar niet knallen tegen ZKC ‘19

Afgelopen zaterdag vond de eerste competitieronde in het nieuwe jaar plaats. Velocitas 1 mocht het opnemen tegen ZKC ’19 uit het Drentse Zuidwolde. Nadat het tweede haar wedstrijd tegen EKVA wist te winnen en daarmee haar koppositie eer aan deed, was het de beurt aan ons vlaggenschip. Voor aanvang van de wedstrijd stond Velocitas één punt boven ZKC ’19. Joke schreef het volgende wedstrijdverslag voor ons.

Gevarenzone

De ploeg onder leiding van Enno Verhoef wist dat deze wedstrijd belangrijk zou zijn voor een plek boven de gevarenzone in de ranglijst. Velocitas kwam goed uit de startblokken, na drie minuten stond er 4-1 op het scorebord. Maar de Drentenaren waren duidelijk niet van plan om hun verre terugreis met lege handen te aanvaarden. Ze wisten vijf maal op rij te scoren en lieten zien van afstand loepzuiver te zijn.

Velocitas knokte zich echter kranig terug en kwam langszij. Toch was het ZKC ’19 dat opnieuw een mooie serie scoorde en daarmee na 18 minuten zuivere speeltijd een gaatje van vier punten wist te slaan. Bij 12-15 werd de kleedkamer opgezocht, er was nog niks verloren.

Gaatjes

Na rust startten de twee ploegen gelijkwaardig en Velocitas kwam nog een keer op 16-17. ZKC raakte hier echter niet van onder de indruk. Waar Velocitas normaal verdedigend sterk staat, wist ZKC steeds weer gaatjes te vinden en het bouwde de voorsprong langzaam maar zeker uit.

De aan het eind van de wedstrijd ingebrachte wisselspelers konden het verschil niet meer goedmaken, Velocitas moest in ZKC de betere ploeg erkennen. Het probeerde nog wel het verschil zo klein mogelijk te maken, want aan het eind van de competitie kan een onderling resultaat doorslaggevend zijn.

Mee naar BEP en CSL?

Zo kunnen we concluderen dat het tweede goed op koers ligt voor een mooi resultaat en dat het eerste alle zeilen bij zal moeten zetten om uit de degradatiezone te komen.

Volgende week speelt Velocitas 2 uit bij BEP en wacht Velocitas 1 opnieuw een rit naar het hoge Noorden, waar in Stiens tegen de nummer twee van de ranglijst, CSL, gespeeld wordt. Mocht er nog iemand als supporter mee willen, er zijn een paar lege plaatsen beschikbaar in de busjes. Wilt u mee, neem dan contact op met Joke.

Scroll naar boven