Velocitas knokt zich uit degradatiezone na sterke tweede helft tegen VEO

Velocitas knokt zich uit degradatiezone na sterke tweede helft tegen VEO

Velocitas staat na afgelopen zaterdag weer boven de degradatielijn. Na een slechte start tegen VEO draait de ploeg uit Leiderdorp de wedstrijd om en wint het uiteindelijk eenvoudig met 17 – 11. Met de winst staat Velocitas nu boven VEO én de degradatiezone. 

wedstrijd terugkijken

Supporters zitten droog

Net zoals bij de verloren wedstrijd tegen KVS | Maritiem, is er door de supportersclub van Velocitas een livestream geregeld. Ook de weersomstandigheden zijn gelijk: het water komt met bakken tegelijk uit de hemel. Het helpt de wedstrijd niet. Nadat beide ploegen tot scoren komen, staat het lange tijd 1 – 1. 

Eerste nominatie Goal van het jaar een feit?

Het lange wachten wordt beloond met een prachtige goal van Ivar van Driel. Ivar trekt uit de rug van de tegenstander weg en wordt perfect aangespeeld door Lianne van Meurs. Hoog in de lucht maakt de Leiderdorpse smaakmaker de bal feilloos af. 

En dan 20 minuten wachten

Na het juweeltje van Ivar is Velocitas het ineens helemaal kwijt. Bijna 20 minuten lang komt de thuisploeg niet tot scoren. Het spel is niet eens onaardig maar de afronding mist. Het duurt bijna een kwartier voordat Debby Halvemaan de impasse doorbreekt. Vanaf de strafworpstip maakt ze de 2 – 2. 

Daarna is het de ploeg uit Voorburg dat beter in de wedstrijd zit. Velocitas komt er niet uit en maakt onnodige fouten in de verdediging, waar VEO goed gebruik van maakt. Bij een achterstand van 2 – 5 schiet Velocitas ineens wakker. Tom Glasbeek maakt met een mooi schot de gelijkmaker. Via Ivar pakken de Leiderdorpers op slag van rust de voorsprong: beide teams gaan naar de kleedkamer met een stand van 7 – 6. 

In 10 minuten beslist

Velocitas start ongekend scherp aan de tweede helft en scoort maar liefst 4 keer in 5 minuten. De ijzersterk spelende Siem van Osnabrugge scoort de 9 – 6, Rosa Hüsken neemt de 10e voor haar rekening. Het zijn de heren die de meeste punten maken maar de dames die het belangrijke werk in de rebound opknappen. Sanne Glasbeek speelt normaliter meer in de punt van de aanval maar speelt tegen VEO in het teambelang en doet dit ijzersterk. 

Belangrijke punten

De tweede helft is vanwege de ijzersterke start van Velocitas al snel gespeeld. De wedstrijd wordt rustig uitgespeeld en eindigt in 17 – 11. Een belangrijke winst, omdat de Leiderdorpers nu boven VEO én de degradatielijn staan. 

Volgende week

Volgende week gaat Velocitas op bezoek bij GKV, dat met een ruime overwinning van 8 – 18 bij KVA nu derde staat. Een pittige wedstrijd waarbij de Leiderdorpers de hele wedstrijd scherp moeten zijn voor een kans op punten.

Uitslagen poule Velocitas:

KVA 1 – GKV | Enomics 1 : 8 – 18
Pernix 1 – Nieuwerkerk 1: 13 – 14
KVA 1 – GKV | Enomics 1: 8 – 18
Velocitas 1 – VEO 1 : 11 – 17

Laatste nieuws over Velocitas 1:

Scroll naar boven