Velocitas komt tekort tegen BEP

Onder een explosie van groene, blauwe en witte confetti ontmoeten BEP en Velocitas elkaar afgelopen zaterdag in thuishal de Does. De zaal is weer uitgedost met de prachtige spandoeken van de Velodogs en de tribune is afgeladen met enthousiaste fans. De spanning is van de gezichten af te lezen bij de start van de wedstrijd, en de sfeer zit er goed in met de trommels, muziek en het gejoel dat door de zaal klinkt. Velocitas moet met 2 punten verschil winnen om te promoveren en dus staat er veel op het spel. De scheidsrechter fluit en het is tijd om te strijden voor de promotie.

Wedstrijdbal

De wedstrijdbal van Velocitas 1 – BEP 1 werd gesponsord door Blij Met Je Haar.

Puntjes op de schaar.

Aan het begin van de wedstrijd is het voor beide teams even zoeken naar de korf. Zowel in het oranje als het groen-blauwe aanvalsvak mist het schot de korf. Gelukkig weet Ivar hier een einde aan te maken wanneer hij een afstandsschot haarfijn weet te raken. Tom onderschept de bal van BEP en brengt hem terug naar het aanvalsvak. Daar weet Rosa wel raad mee en zo staat het 2-0. BEP laat de kaas niet van hun brood eten en komt met een antwoord: 2-2. Een stip van BEP mag opnieuw genomen worden en zo komt het team uit Purmerend op voorsprong te staan.

Kansen afronden

Na dit punt is de strijd losgebarsten. Siem en Debby weten te scoren, maar BEP begint toch uit te lopen. Bij een time out van Velocitas halverwege de eerste helft geeft het scorebord een stand van 4-9 aan. De hoop in de zaal is weer terug wanneer Mitchel en Ivar uit een heerlijke combinatiebal weten te scoren. Tom brengt Velocitas nog dichter bij BEP met een heerlijk schot. Sanne is sterk in de afvang waardoor er veel schotkansen ontstaan die helaas niet allemaal afgemaakt worden. Rosa weet wel weer te scoren met een slimme wegtrekbal. Toch is het heel erg zoeken tegen BEP. Het team weet heel makkelijk te scoren en met rust staat de stand dan ook op 7-15.

Publiek gooit de ballen

Terwijl beide teams in de kleedkamer overleggen mag het publiek weer tennisballen zo dicht mogelijk in de roos gooien om deze keer een gratis knipbeurt bij Blij met je haar te winnen! We willen de kapsalon via deze weg nog eens hartelijk bedanken voor het verzorgen van deze mooie prijs.

Strijden

Na de rust blijft BEP uitlopen. Maar dan gaat Velocitas achter elkaar door scoren. Ivar en Siem scoren een schot en Debby gooit een doorloop in de strijd. Met nog 2 schoten komt Velocitas op 14-19. Dan neemt BEP weer het voortouw en komt Velocitas maar moeilijk mee. Per komt er de laatste paar minuten nog in en krijgt een stip mee. Met deze laatste goal eindigt de wedstrijd met 18-24.

Velocitas zal het mislopen van promotie snel moeten verwerken, want deze week begint het veldseizoen al weer. Aankomende zaterdag speelt het eerste thuis tegen Nieuwerkerk 1 om 16.00. Kom ze dus zeker aanmoedigen bij deze eerste wedstrijd buiten, en blijf een lekker hapje eten want er is weer vette bek van de keuken!

Foto’s: Frans van Herwijnen.

Scroll naar boven