Velocitas laat punt liggen bij KVA

Velocitas laat punt liggen bij KVA

Velocitas heeft tegen KVA exact hetzelfde resultaat neergezet als tegen OVVO, een week eerder. In Amstelveen staat Velocitas lange tijd voor maar ziet het KVA vlak voor tijd op gelijke hoogte komen: de wedstrijd eindigt in 16 – 16.

Prima begin

Velocitas begint prima aan de wedstrijd. Mitchell de boer verzilvert de eerste kans voor Velocitas. Na de gelijkmaker van KVA zorgen Siem van Osnabrugge en Debby Halvemaan voor een gat van 2 punten.

Heer en meester

Velocitas is heer en meester in de eerste helft. Een uitstekende verdediging zorgt ervoor dat de Leiderdorpers zonder al te veel druk de juiste kans blijven zoeken. Dat KVA een strafworp mist, is mooi meegenomen. De ruststand is 4 – 8 in het voordeel van Velocitas.

Ook in de tweede helft lijkt er eerst nog geen vuiltje aan de lucht. Velocitas blijft scoren en vergoot de voorsprong. Twee afstandsschoten van onder andere Nick van der Zee zorgen voor een riante tussenstand van 4 – 11.

Geen haren, wel streken

Dan gaat het opeens mis voor Velocitas. KVA brengt een aantal oude rotten in het veld. Velocitas heeft het ineens een stuk lastiger tegen het surplus aan ervaring. Trainer Rob Berreboom wisselt wat met de vakken, wat bij vlagen goed uitpakt. Toch kruipt KVA snel dichterbij en heeft Velocitas de grootste moeite met scoren.

Winst Verloren, 1 punt gewonnen

Velocitas vecht tegen zichzelf en ervaring. Sanne Glasbeek zorgt met een doorloopbal voor de 11 – 15 en stopt daarmee een reeks van 4 voor de ploeg uit Amstelveen. De Leiderdorpers snakken naar het eindsignaal en hopen op winst als de prima spelende Siem de 16e maakt. Het blijkt helaas niet genoeg: in de slotseconden maakt KVA de gelijkmaker. De einduitslag is een herhaling van die van vorige week: 16 – 16.

Stand & Komende week

Het gelijkspel zorgt wel dat Velocitas nu boven de degradatiestreep staat. Naast KVA staat ook VEO onder Velocitas, op basis van doelsaldo. Op 3 oktober speelt Velocitas thuis om 16:00u tegen KVS/ Maritiem 1. Een pittige wedstrijd, de Hagenaars hebben nog geen wedstrijd verloren en staan gedeeld bovenaan.

Uitslagen poule Velocitas
KVS | Maritiem 1 – Pernix 1 | 17 – 9
GKV | Enomics 1 – Nieuwerkerk | 17 – 20
KVA 1 – Velocitas 1 | 16 – 16
OVVO 1 – VEO 1 | 14 – 12

Foto: Simone Laman in actie tegen KVA in 2019 (archief, Willem Zwanenburg).

Meer nieuws over Velocitas 1

Scroll naar boven