Velocitas levert strijd in Maarssen, keert met gemengde gevoelens en zonder punten huiswaarts

(Omslagfoto: (Archief) Velocitas in actie tegen OVVO, september 2020 (Frans van Herwijnen)).

Even leek het er afgelopen zaterdag op dat Velocitas de eerste punten van het seizoen zou pakken. In Maarssen maakt Velocitas het OVVO lange tijd moeilijk maar zakt het uiteindelijk te veel terug om aanspraak te maken op de punten: de eindstand is 18 – 25 in het voordeel van OVVO.

Voorafgaand aan de wedstrijd heeft Velocitas het gevoel dat er wat te halen valt in Maarssen. Een jaar geleden stonden beide ploegen al tegenover elkaar. De wedstrijd eindigt dan in een gelijkspel.

Ook deze wedstrijd gaan de ploegen de eerste minuten gelijk op. In de openingsfase geeft Velocitas heel even het initiatief weg. In Maarssen komt de ploeg snel op een 3 – 1 achterstand. De Leiderdorpers herpakken zich echter prima en komen al snel op gelijke hoogte.

Pieken en dalen

De 3 – 3 gelijke stand geeft Velocitas in eerste instantie vleugels. Siem van Osnabrugge neemt de ploeg op sleeptouw en realiseert met 4 treffers een ruime voorsprong van 3 – 7.  Eind eerste helft gaat het echter mis. Het baltempo gaat naar beneden en OVVO speelt zich steeds vaker onder de strakke verdediging van Velocitas uit.

Ook de arbitrage wekt frustratie op Velocitas, dat bij lastige situaties meer dan eens aan het kortste eind trekt. Siem van Osnabrugge ontvangt uiteindelijk een gele kaart. Een makkelijk gegeven berisping voor een moment waarin eigenlijk niet zoveel gebeurt. De ruststand is 11 – 7 in het voordeel van OVVO. Best zonde, gezien het sterke eerste deel van de wedstrijd, waarin Velocitas niet onder doet voor OVVO.

Niveau is er, consistentie niet

In de tweede helft probeert Velocitas nog de aansluiting te vinden. Even lijkt dat te lukken want de Leiderdorpers komen terug tot 12 – 10.  Maar ook nu houdt Velocitas het niveau niet lang genoeg vast. OVVO loopt uit naar een gat van 6 punten en stelt de overwinning veilig. De eindstand is 25 – 18.

Uiteindelijk keert Velocitas met een dubbel gevoel richting Leiderdorp. Bij vlagen laat de ploeg zien dat het het niveau prima aankan. Het gebrek aan consistentie zorgt ervoor de punten vooralsnog achterwege blijven.

Volgende week thuis tegen BEP

Wellicht dat daar aanstaande zaterdag verandering in komt. Dan komt BEP uit Purmerend op bezoek. BEP heeft 1 wedstrijd gewonnen en staat daarmee vlak boven Velocitas. De wedstrijd start om 15:30.

Scroll naar boven