Velocitas 1 2n 2 Selectie 2017 2018

Velocitas maakt geen fout tegen EKVA

Velocitas heeft geen fout gemaakt in de uitwedstrijd tegen EKVA. De lastig bespeelbare ploeg uit Almere werd verslagen met 20 – 23. Velocitas behoudt met de winst de eerste plaats, die wordt gedeeld met GKV uit Den Haag.

De eerste ontmoeting tegen de Almeerse ploeg was een ware thriller: Velocitas liet EKVA 6 vlak voor rust punten uitlopen, maar wist vlak voor tijd toch nog te winnen met 21 – 20. De Leiderdorpers waren dus gewaarschuwd. 

Velocitas liet al snel zien dat het de bovenliggende partij was. Na 25 minuten spelen stond er een score van 7 – 11 op het bord. Het waren voornamelijk Joachim Jägel en Ivar van Driel die de kansen kregen, en daar dankbaar gebruik van wisten te maken. Beiden zouden uiteindelijk in de eerste helft 5 keer tot scoren komen. Toch was het EKVA dat vlak voor rust nog even wist aan te zetten. Toen de kleedkamers werden opgezocht was de voorsprong geslonken naar twee punten: 11 – 13. 

In de eerste minuten van de tweede helft leek het er even op dat Velocitas de wedstrijd uit handen zou geven. EKVA maakte de achterstand goed, en wist zelfs de voorsprong te nemen bij 14 – 13. 

Tot tien minuten voor tijd was het stuivertje wisselen. Bij een stand van 17 – 17 was het Ivar die een gevoelige tik aan de Almeerders uitdeelde, door twee keer op rij doel te treffen. Velocitas had het vertrouwen, en wist snel daarna de wedstrijd te beslissen. Tom Glasbeek kreeg een strafworp mee en Debby Halvemaan maakte geen fout in de afronding. Het positieve saldo zou vlak voor tijd nog oplopen naar drie: Velocitas won met 20 – 23. 

Met de overwinning op EKVA blijft Velocitas aan kop in de eerste klasse. De eerste plaats wordt gedeeld met GKV, dat in eigen huis wist te winnen van VZOD (29 – 21). Zowel Velocitas als GKV staan na 9 wedstrijden op 16 punten. 

Scroll naar boven