Velocitas maakt het koploper BEP moeilijk

Driemaal is scheepsrecht, toch? Voor Velocitas 1 gaat dat spreekwoord helaas niet op. Na hard knokken en veel gemiste kansen bleek dat de punten aan tegenstander BEP 1 besteed waren. Velocitas staat nog steeds onderaan in de ranglijst.

10

14

Van de regen in de drup

Velocitas zag de bui al een beetje hangen. Letterlijk en figuurlijk. Want naast dat de weergoden zaterdag zorgden voor veel neerslag, was Velocitas zich bewust van het feit dat BEP de koploper is van de competitie. Desondanks was de instelling ‘niet beppen maar poetsen’ van kracht en begonnen de Leiderdorpers ambitieus aan de wedstrijd.

De regen leek Sanne Glasbeek weinig te doen (Foto: Willem Zwanenburg).

Een oude bekende

Christel Zwanenburg vond dat BEP, die onder leiding staat van voormalig Velocitascoach Wim Schaap, maar eens moest zien wat de hekkensluiter in huis heeft. Na vier minuten had ze een voorsprong van 2-0 gecreëerd. Er kwam nu wat tegengas vanuit de gastclub, maar Velocitas weigerde om hen de punten cadeau te geven. De Leiderdorpers wisten een kwartier lang het voortouw te nemen. Hierna ging de stand gelijk op. Met de rust stond er een krappe en knappe achterstand van 6-7 op het bord.

Velocitas wist genoeg kansen te creëren, maar was ongelukkig in de afronding (Foto: Willem Zwanenburg). 

Net geen puntjes op de i

In de tweede helft kreeg BEP de overhand in de wedstrijd. Aan het samenspel van Velocitas lag het niet. Strakke ballen, goede acties en mooie kansen; alles was aanwezig. Wat miste waren de doelpunten. Het lukte Velocitas niet vaak genoeg om de doelkansen af te maken op de manier hoe ze bedoeld zijn. Ook de uitploeg had hier een handje van, maar zij wisten de bal toch voldoende door de korf te krijgen om op voorsprong te blijven. Het verschil in doelpunten bleef wel beperkt, waardoor de wedstrijd nog niet gespeeld was.

Mitchell de Boer lijkt van zijn blessure totaal geen last meer te hebben (Foto: Frans van Herwijnen).

Vertoonde spel biedt kansen

Hoopvol zwoegde Velocitas door, maar dit was niet genoeg om de koploper te overtreffen. De wedstrijd werd mild verloren met 10-14. Er kan teruggekeken worden op een goede pot korfbal, waar het schortte aan de afwerking. Velocitas houdt hoop op het halen van punten in de overgangsklasse.

Omslagfoto: Frans van Herwijnen

Scroll naar boven