Velocitas maatje te groot voor TRIAZ

Korfbal – Velocitas heeft ook de tweede wedstrijd van de zaalcompetitie naar zich toe weten te trekken. Na een rommelige eerste helft bleek Velocitas een maatje te groot voor het Amsterdamse TRIAZ: de uitwedstrijd werd met 19 – 29 gewonnen.

Heel even leek het erop dat Velocitas de wedstrijd uit handen ging geven. TRIAZ, dat het tekort aan zuiverheid wist te compenseren met een grote vechtlust en fysiek spel, liet zien dat het geen zin had om te verliezen van oud-trainer Wim Schaap. De huidig coach van Velocitas zag zijn team al vroeg in de wedstrijd op een achterstand van 3 – 6 staan. De Leiderdorpers bleven echter rustig en gingen niet mee in het spel van TRIAZ, waardoor er na het eerste moeilijke kwart van de wedstrijd toch gescoord kon worden. Velocitas zag de achterstand slinken en uiteindelijk zou er zelfs gerust gaan worden met de minimale voorsprong van 11 – 12.

In de eerste periode na rust ging het scoreverloop lange tijd gelijk op. En net toen de wedstrijd af leek te stevenen op een spannende slotfase zagen de spelers van Velocitas het licht. Aanvallen liepen als nooit te voren en ook verdedigend stond het als een huis. Naast het betere spel van Velociast leek TRIAZ er ook fysiek wat meer doorheen te zitten, een gegeven dat gezien de inspanningen in de eerste helft zeker niet opmerkelijk te noemen is. Velocitas liep dermate snel uit dat het al geruime tijd voor het eindsignaal zeker was van de winst.

Velocitas maakte dankbaar gebruik van de spelsituatie en besloot een aantal spelers uit de A1 wat ervaring op te laten doen. Tom Glasbeek, Lianne van Meurs en Jasper van der Vos kwamen in het veld en bleken ook in het hoogste seniorenteam niet onverdienstelijk te zijn: Tom Glasbeek had na twee schoten tweemaal gescoord en Lianne van Meurs wist de eindstand van de wedstrijd te bepalen: het werd 19 – 29 in het voordeel voor Velocitas. Uiteindelijk zou elke basisspeler scoren, met Joachim Jägel als schutter van de dag. Hij legde er maar liefst tien in.

Met de winst tegen TRIAZ deelt Velocitas nu de eerste plaats met Futura, dat na twee wedstrijden ook nog geen punten heeft gemorst. Met Weidevogels als volgende tegenstander kan Velocitas al vroeg in de competitie een gat slaan met de middenmoot.

Scroll naar boven