Velocitas met lege handen na goede wedstrijd tegen BEP

Velocitas heeft afgelopen zaterdag verloren van BEP uit Purmerend. Na een goede wedstrijd moeten de eerste punten in de overgangsklasse helaas nog even wachten: BEP scoort er 2 meer en wint met 19 – 21. 

Velocitas en BEP zijn geen onbekenden van elkaar. Vorig seizoen namen de ploegen uit Leiderdorp en Purmerend het maar liefst 4 keer tegen elkaar op. Ook de coach van de tegenstander heeft geen navigatie nodig als hij naar sportpark de Bloemerd rijdt: Wim Schaap was coach van Velocitas 1 voordat Leo van den Bos het stokje overnam. 

Lees het wedstrijdverslag van vorig jaar terug:

De Leiderdorpers beginnen in ieder geval scherp aan de wedstrijd. Na 17 seconden maakt Mitchell de Boer de openingstreffer. Ook de tweede aanval van Velocitas werpt zijn vruchten af: Debby Halvemaan maakt de 2e van de wedstrijd. Pas bij de 3 – 0 van Sanne Glasbeek wordt BEP wakker en maakt het de eerste van middag.

Sanne Glasbeek op zoek naar het blok in de verdediging

De minimale marge

Uiteindelijk is het Velocitas dat de hele eerste helft vecht voor het behoud van een krappe voorsprong. Met doelpunten van onder andere Tom Glasbeek, Rosa Hüsken en Nick van der Zee is de opbrengst uiteindelijk 10 punten in 30 minuten. BEP volgt op minimale afstand. De ploeg uit Purmerend zoekt met 9 gemaakte doelpunten de kleedkamers op. 

Het begin van de tweede helft kent geen bovenliggende partij. Even is er de voorsprong voor de ploeg van Wim Schaap. De ploeg van Leo van den Bos blijft rustig en brengt de stand weer in het voordeel van de thuisploeg. 10 minuten voor tijd wordt er een gat van twee punten geslagen en lijkt Velocitas de wedstrijd naar zich toe te trekken. 

Mitchell de Boer gaat er met gestrekt been in.

De slotfase telt ook mee

BEP is echter een ervaren ploeg en blijft in de spannende slotfase rustig op zoek naar de juiste kansen. Velocitas speelt net wat minder slim en voelt . In de laatste minuten komt BEP langszij en maakt er uiteindelijk 2 meer dan Velocitas. Na een goede wedstrijd verliest Velocitas met 19 – 21. 

Het verlies is zuur voor Velocitas. Na 4 gespeelde ronden moeten de eerste punten nog behaald worden. De stijgende lijn is er in ieder geval, waardoor er met vertrouwen naar aankomende wedstrijden gekeken kan worden. 


Foto’s: Frans van Herwijnen | frans.van.herwijnen@sv-velocitas.nl

Scroll naar boven