Velocitas nadert kampioenschap na winst tegen DSO

Velocitas DSO

Het eerste team van Velocitas pakte afgelopen zaterdag met gemak twee punten. De tegenstander was DSO, die op de zevende plaats staat in de competitie. Velocitas neemt nog steeds de leiding en maakt daarmee een grote kans op het kampioenschap.

Vanaf het moment dat het fluitsignaal klonk, waren de Leiderdorpers gefocust. Dat resulteerde meteen in een aantal mooie doelpunten van Ivar van Driel. Na twee minuten stond Velocitas 2-0 voor. Ook DSO wist een aantal punten te scoren. Velocitas liet zich echter niet gek maken. Er werd ontspannen gespeeld en dat zorgde ervoor dat de bal meerdere malen de korf wist te bereiken.

De tweede helft begon iets minder vloeiend. De eerste zeven minuten vielen er bij beide partijen geen doelpunten. Daar wist Christel Zwanenburg verandering in te brengen. Hierop reageerde DSO
echter meteen met een tegendoelpunt. Vanaf dit moment vlogen de doelpunten over en weer. DSO herpakte zich goed, maar spannend was de wedstrijd niet. Met nog ongeveer 10 minuten op de klok was de stand 26 tegen 12.

Hoewel het spel in de eerste helft eigenlijk al gespeeld was, bleven beide partijen hard hun best doen. De spelers van Velocitas hadden nu naast de winst nog een ander doel voor ogen: 30 doelpunten. Dit doel werd behaald dankzij het schot van invaller Mitchell de Boer. Na bijna twee jaar blessureleed, bewees hij weer helemaal de oude te zijn.

Toen het eindsignaal klonk stond er een stand van 30-16 op het scorebord. DSO heeft zich in de tweede helft nog kunnen bewijzen, maar dat was niet genoeg voor een overwinning. Velocitas staat nog steeds aan kop in de competitie. Met nog twee wedstrijden op het programma kan er gezegd worden dat het kampioenschap in zicht is.