Velocitas nog ongeslagen na winst tegen Dijkvogels

Korfbal – Het eerste van Velocitas heeft goede zaken gedaan in de tweede klasse. Na een lange periode zonder scoren werd het Maasdijkse Dijkvogels met 28 – 14 verslagen.

Gelijk raak en toen heel lang niets. Waar de eerste aanval van Velocitas direct een voorsprong opleverde was het daarna een tijdlang stil in sporthal de Does. Beide ploegen zochten de korf maar wisten bijna een kwartier lang geen aanval te verzilveren. Het resultaat was dat het na het eerste kwart van de wedstrijd pas 2 – 0 stond voor de ploeg uit Leiderdorp.

Toen de ban eenmaal gebroken was wist Velocitas (dat begon met Liesbeth van den Berg als vervanger voor Amanda Pikaar vanwege een scooterongeluk) als vanouds de korf weer te vinden. Al snel werd er uitgelopen naar 7 – 2. Dijkvogels moest het voornamelijk hebben van de ijzersterke verdediging, die maar weinig ruimte tot aanvallende acties toeliet. Toch wisten de Maasdijkers enigzins te aansluiting te vinden. Na een doelpuntrijke slotfase van de eerste helft gingen de ploegen uiteindelijk rusten met een stand van 13 – 7.

Vlak na rust leek het even alsof Dijkvogels aan een comeback bezig was. De ploeg scoorde direct twee keer en wist de marge te verkleinen naar vier. Maar ook Velocitas had de pauze aangegrepen om orde op zaken te stellen en wist ditmaal veel sneller tot scoren te komen. Dijkvogels kwam er na de snelle openingstreffers nauwelijks meer aan te pas. Velocitas liet zien dat de ware kracht van het team in de veelzijdigheid van de spelers zit en zette aanval na aanval een andere speler in scoringspositie. Het resultaat was een aantrekkelijke fase in een wedstrijd waar uiteindelijk elke speler aan Leiderdorpse kant meerdere punten op zijn naam wist te schrijven. Deeinduitslag van 28 – 14 was dan ook dik verdiend.

Met de overwinning op Dijkvogels is het eerste team van Velocitas na drie wedstrijden nog ongeslagen en het gat met de middenmoot opgelopen naar vier punten. Voorlopig weet alleen Futura in het spoor van de Leiderdorpers te blijven, dat met hetzelfde aantal punten als Velocitas de belangrijkste concurrent voor de titel lijkt te zijn.

Scroll naar boven