Velocitas nog puntloos na duel met Vriendenschaar

Velocitas heeft de 2e wedstrijd in de overgangsklasse niet weten te winnen. In de thuiswedstrijd tegen Vriendenschaar was een doelpuntloze fase uiteindelijk funest: de ploeg uit Hardinxveld won de onderlinge strijd met 16 – 19.

Velocitas begint scherp aan de wedstrijd. Met de openingsscore voor de Leiderdorpers beginnen beide ploegen aan een helft die lange tijd geen overwicht kent. Debby Halvemaan maakt een mooi doelpunt en brengt de stand op 4 – 3.

Dan is het Vriendenschaar dat het initiatief neemt. Een paar goed uitgespeelde aanvallen en Velocitas kijkt ineens tegen een achterstand van 4 – 7 aan. De ploeg van Leo van den Bos blijft kalm en vecht zich terug tot 9 – 9. De 10e van de ploeg uit Hardinxveld valt vlak voor rust en is een kleine tegenvaller voor Velocitas.

Simone Laman op zoek naar een punt

Een veelbelovende herstart

Na rust pakt Velocitas in eerste instantie door. Twee snelle doelpunten zorgen voor een kleine voorsprong. De ploegen lijken op te gaan voor een spannende tweede helft. Maar bij een achterstand van 2 punten komt de doelpuntenproductie van de Leiderdorpers abrupt tot stilstand.

Het duurt uiteindelijk bijna 12 minuten voordat de supporters weer kunnen juichen voor een doelpunt. Het verschil is dan al opgelopen naar 3 in het voordeel van Vriendenschaar. Een mooie vrije bal van Ivar van Driel en een mooi schot van Nick van der Zee komen te laat: Vriendenschaar stevent af op een overwinning.

Ivar van Driel in actie tegen Vriendenschaar

De eerste voor Mitch

Velocitas speelt in de slotfase uiteindelijk het meest tegen zichzelf. De verdediging staat goed maar bij het afmaken van de kansen is Velocitas net te vaak ongelukkig. Ook de beslissingen van de scheidsrechter vallen vaker dan gemiddeld nadelig uit voor Velocitas. Mitchell de Boer krijgt in meer dan 20 jaar korfbal zijn eerste gele kaart gepresenteerd. De opmerking ‘nou, leuk’ wordt door de arbiter als grensoverschrijdend gedrag bestempeld.

Nick van der Zee leverde ook afgelopen zaterdag weer het nodige werk in de rebound

Zwaar programma

Velocitas verliest met 16 – 19 en moet na 2 gespeelde wedstrijden nog wachten op de eerste punten. Of dat aankomende weken gaat gebeuren is nog maar de vraag: met uitwedstrijden tegen Nieuwekerk en GKV staan er een paar loodzware wedstrijden op het programma.


Foto’s: Frans van Herwijnen | frans.van.herwijnen@sv-velocitas.nl

Scroll naar boven