Velocitas ontdoet zich laat van Dijkvogels

Na de monsterscore vorige week tegen Triaz moest Velocitas afgelopen zaterdag aantreden tegen het Maasdijkse Dijkvogels. In een wedstrijd die moeilijk op gang kwam wist Velocitas uiteindelijk overtuigend te winnen: het werd 12 – 21 voor de Leiderdorpers.

Beide teams teams hadden in de openingsfase problemen om de korf te vinden. Met een beginfase die kansen over en weer kende, was het Velocitas dat pas na tien minuten als eerste de korf wist te vinden. Doelpunten van Liesbeth van den Berg en Joachim Jägel zette Velocitas op een 0 – 2 voorsprong tegen Dijkvogels, dat via een strafworp direct de aansluiting weer wist te vinden.

Waar Velocitas het vorige week moest hebben van de scherpte in de aanval was het nu de puike verdediging die Velocitas het overwicht gaf. Er werd weinig weggegeven waarmee de aanval in staat gesteld werd op zoek te gaan naar de flow van vorige week. Toch bleek die maar met mondjesmaat op gang te komen. Uiteindelijk ging Velocitas rusten met een voorsprong van 6 – 10.

Na rust was het Velocitas dat als eerste wist te scoren maar was het de vereniging uit Maasdijk die lekker in de wedstrijd zat. Een aantal rake treffers zorgden er voor dat Dijkvogels de opgelopen achterstand wist terug te brengen naar twee punten. De spanning was terug in de wedstrijd en het was tijd voor Velocitas om orde op zaken te stellen.

Dat gebeurde onder leiding van Debby Halvemaan. De speelster wist als één van de weinigen haar schot van vorige week te vinden en had met een totaal van vijf doelpunten een belangrijk aandeel in de puntenproductie van de Leiderdorpers. Velocitas liep uit naar 11 – 20 en in een kwestie van een kwartier was de wedstrijd gespeeld.

Met de ruime verworven marge en nog een aantal minuten op de klok besloot coach Wim Schaap een aantal junioren te laten ruiken aan de tweede klasse in de senioren. Tom Glasbeek, Jasper van der Vos, Lianne van Meurs en Simone Laman kwamen in de ploeg, waarmee Velocitas nu met vier junioren stond te spelen. Lianne van Meurs wist nog te scoren en enkele minuten later zaten de 60 minuten er op: Velocitas won de wedstrijd met 12 – 21.