Velocitas pakt twee belangrijke punten bij MIA

Velocitas heeft goede zaken gedaan in de strijd om handhaving in de eerste klasse. Uit bij MIA in Amersfoort werd de tweede helft erg spannend maar gingen de Leiderdorpers naar huis met 2 punten op zak: eindstand 18 – 23.

De openingsfase blijft sterk

Met Tom Glasbeek in de basis in plaats van de grieperige Ivar van Driel kwam Velocitas nog op een 1 – 0 achterstand. Toch was het Velocitas die net zoals vorige week tegen Antilopen heer en meester was van de beginfase. Met goals van onder andere Mitchell de Boer en Simone Laman werd er al snel een voorsprong opgebouwd. Na ongeveer 10 minuten spelen staat Velocitas met 1 – 5 voor.

Vanaf dat moment kreeg ook MIA meer grip op de wedstrijd. De 2e goal van de ploeg uit Amersfoort verscheen op het scorebord, waarna beide ploegen het resterende part van de eerste helft aan elkaar gewaagd waren. Debby Halvemaan schakelde haar dame bij vlagen compleet uit, waardoor Velocitas bij rust nog steeds een voorsprong van 4 had: 7 – 11.

Coach Leo van den Bos praat het team vlak voor de wedstrijd goede moed in (foto: Joke de Boer).

Velocitas op rozen

Met twee snelle treffers na rust leek Velocitas de wedstrijd te beslissen. Niet alleen de voorsprong van 6 punten was hierin bepalend. Tom Glasbeek bracht met een sterke invulling van de rebound rust in het vak. Ook Sanne Glasbeek vervulde haar ondersteunende rol met verve: keer op keer bracht ze Mitchell de Boer en Max Verschoor in scoringspositie.

De bal is rond

Maar ook bij korfbal geldt: de bal is rond. De Amersfoortse ploeg begon aan een inhaalslag waar Velocitas lang poos een antwoord op schuldig bleef. Bij een stand van 18 – 19 leek het even op een herhaling van de wedstrijd tegen Antilopen uit te lopen.

Matchwinners

Bij een stand van 18 – 20 was het de sterk spelende Christel Zwanenburg die de stand weer naar een veilige marge van 3 bracht. Max Verschoor en Nick van der Zee namen in de slotfase Velocitas op sleeptouw en trokken de overwinning over de streep. De 2 heren van Velocitas speelden een ijzersterke wedstrijd en waren voor Velocitas de matchwinners van de avond. Eindstand: 18 – 23 in het voordeel van Velocitas.

Mitchell de Boer en Max Verschoor zien in de laatste minuut dat de overwinning binnen is (Foto: Joke de Boer).

Vooruitblik

Met de 2 punten op zak staat Velocitas nu 5 punten verwijderd van de nacompetitie. De Leiderdorpers zijn nog niet helemaal veilig maar het lijkt er nu sterk op dat er ook volgend seizoen gewoon weer 1e klasse gespeeld wordt.

Volgende week staat de wedstrijd tegen Sporting Trigon op het programma. Om 15:30 neemt Velocitas het op tegen de koploper in de 5 Mei-hal in Leiden. Een mooie tijd, mooi affiche en je kunt er gewoon naar toe op de fiets. Kom jij ook supporten?

Scroll naar boven