Velocitas pakt belangrijke punten

De veldschoenen ontwaakten uit hun winterslaap dit weekend. Na een feestelijke afsluiting van het zaalseizoen een paar weken geleden, moest het eerste team van Velocitas nu toch echt weer serieus aan de bak. Ook op het veld staat er namelijk nog een belangrijke kampioenstitel op het spel. Het was hard werken, maar dat werd rijkelijk beloond met een overwinning.

Noviomagum 1 kon absoluut gezien worden als een waardige tegenstander. De laatste confrontatie met Noviomagum eindigde voor de Leiderdorpers in een teleurstelling. Nogmaals verlies tegen deze club wilde Velocitas hoe dan ook voorkomen. Zeker gezien de stand, waar Velocitas aan kop staat, op de voet gevolgd door Noviomagum.

De focus was aan vanaf het eerste moment. Vooral in de verdediging zat Velocitas er strak op. Deze was ijzersterk. Maar zelfs door de ijzersterke verdediging heen, wist Noviomagum de korf meerdere malen te bereiken. Gelukkig deed Velocitas niet onder op dit vlak. De Leiderdorpers trakteerden het publiek op mooie afstandsschoten. Een groot deel van de doelpunten was te danken aan Ivar van Driel. Hij werd dan ook terecht topscoorder van de wedstrijd genoemd. Maar de overwinning is zeker niet alleen aan Ivar te danken. Korfbal is en blijft immers een teamsport. Ook Sanne Glasbeek speelde een goede pot. Zij nam de plaats in van de geblesseerde Debby Halvemaan. De invalbeurt volbracht Sanne met een dikke voldoende.

Foto van de wedstrijd Velocitas 1 tegen Noviamagum
Joachim Jägel neemt een vrije bal tegen Noviomagum (Foto: Frans van Herwijnen).

Velocitas stond geen moment achter. Toch hielden ze het lang spannend. Vlak voor rust was het verschil nog maar één doelpunt. Dat de Leiderdorpers niet zomaar over zich heen lieten lopen, werd duidelijk uit de bal die vlak voor het rustsignaal erin geknald werd. Met een tussenstand van 12-10 vertrokken de teams naar de kleedkamers. Een stevige peptalk was op zijn plaats, want verschillende scenario’s konden zich nog voordoen deze wedstrijd. Het kon nog alle kanten op gaan.

Pas halverwege de tweede helft liet Velocitas echt zien wie de baas was. Het verschil liep uit tot gemiddeld zes doelpunten. De eindstand werd 24-20. Velocitas werd gefeliciteerd met een mooie overwinning. De Leiderdorpers hebben er nog steeds veel vertrouwen in dat het veldkampioenschap, eveneens het zaalkampioenschap, op hun naam gezet kan worden.  

Scroll naar boven