Velocitas pakt gedeelde koppositie na overtuigende helft tegen Roda

Korfbalvereniging Velocitas staat sinds afgelopen zaterdag op een gedeelde eerste plaats in de eerste klasse van de zaalcompetitie. De eerste wedstrijd van het jaar 2020 begint moeizaam maar wordt uiteindelijk met groot verschil gewonnen: Velocitas verslaat Roda met 25 – 9.

Weer even inkomen

In de eerste helft lijkt een eenvoudige overwinning allesbehalve realistisch. Tom Glasbeek maakt na 20 seconden nog de eerste treffer maar de rest van de eerste helft wordt gekenmerkt door een legio aan gemiste kansen. Ook de bezoekers uit Westzaan hebben grote moeite om de korf te vinden. Roda blijft echter gedreven en fanatiek spelen, waardoor Velocitas geen mogelijkheid ziet om een ruime voorsprong op te bouwen.

Ivar stond na de kerstvakantie te springen om weer te kunnen spelen

Opfriscursus in de rust

De tweede helft is alles ineens anders. Roda slaat direct na rust nog toe. Toch is het Velocitas dat beter uit de kleedkamer komt. Na een kwartier heeft Velocitas al net zoveel punten gemaakt als in de hele eerste helft. Met een voorsprong van 15 – 9 is de wedstrijd die zo moeizaam begon, ineens gespeeld. Er komen twee debutanten in het veld: Jasmijn de Groot en Fenna de Boer. 

14 in 15

In het laatste kwartier krijgt Velocitas vleugels. Met onder andere mooie schoten van aanvoerster Debby Halvemaan en Sanne Glasbeek wordt een indrukwekkende reeks aan doelpunten neergezet. Velocitas komt maar liefst 14 keer tot scoren terwijl Roda toekijkt. Ook Fenna en Jasmijn dragen een doelpunt bij, met een luide ovatie voor de nieuwkomers als gevolg.

Het laatste punt is de mooiste: Mitchell de Boer speelt met een splijtende pass Ivar van Driel vrij, die vervolgens met 1 hand de ontstane kans feilloos afmaakt. Met de knappe goal staat er een verrassende eindstand van 25 – 9 op het bord. Velocitas krijgt in de hele tweede helft maar 3 punten tegen.

Jasmijn bekroont haar debuut met een mooie goal

Gedeelde eerste plaats

De late winst is een belangrijke. met de 2 gewonnen punten neemt Velocitas de eerste plaats in op de ranglijst van de competitie. Het is wel dringen op de troon: ook ONDO en Swift hebben na 5 wedstrijden 8 punten. Volgende week gaat Velocitas op bezoek bij en in Tilburg, een ploeg die meedraait in het middenmoot.


Foto’s: Frans van Herwijnen | frans.van.herwijnen@sv-velocitas.nl

Scroll naar boven