Velocitas pakt geen punten bij CKV Unitas

Velocitas 1 heeft de uitwedstrijd tegen CKV Unitas Perspectief uit Harderwijk met 22 – 12 verloren. Het (gebrek aan) scorend vermogen was net zoals in voorgaande wedstrijden de boosdoener. Aanstaande zaterdag speelt Velocitas thuis tegen OVVO om 15:30.

Een scherpe start

Velocitas start tegen tegen Unitas in een ietwat gewijzigde opstelling. Lisanne van Meurs vervangt de zieke Sanne Glasbeek. Ook naast de lijnen is er een tijdelijke wijziging. Coach Leo van den Bos is afwezig vanwege privéomstandigheden. Klaas Bosman neemt de honneurs waar. 

Beide ploegen beginnen scherp aan de wedstrijd. Vier snelle doelpunten achter elkaar zorgen voor een gelijke verdeling van de punten. Tom Glasbeek neemt de eerste aansluitingstreffer voor zijn rekening. Een schot van Mitchell de Boer trekt de stand gelijk naar 2 – 2. 

Zand in de motor doet haperen

Daarna is het Unitas die het heft in handen neemt. Velocitas scoort niet. De thuisploeg wel en loopt al snel uit naar 4 – 2. Dankzij goals van onder andere Tom Glasbeek en een mooie doorloopbal van Debby Halvemaan maakt de ploeg uit Leiderdorp er uiteindelijk 5 in de eerste helft. Het is een kleine pleister op de grote wond van 11 tegentreffers.

Na rust speelt Velocitas wat sterker dan in de eerste helft. Coach Klaas ziet zijn ploeg evenveel scoren als de ploeg uit Harderwijk, waardoor het begin van de tweede helft twee aan elkaar gewaagde ploegen laat zien.

Scorend vermogen is pijnpunt

Bij een stand van 13 – 8 weet Velocitas dat het moet doorzetten om een spannende slotfase te forceren. Maar dan laat het scorend vermogen het net zoals in de eerste helft weer afweten. Unitas loopt weg en verzekert zichzelf van de winst. In de slotfase laat Velocitas het hoofd net teveel hangen, waardoor de uitslag groter uitvalt dan nodig is: met 22 – 12 vertrekken beide teams richting kleedkamer.

Aanstaande zaterdag: OVVO

Aanstaande zaterdag speelt Velocitas om 15:30 thuis tegen OVVO. De ploeg uit Maarssen staat 4e met 3 punten uit 6 wedstrijden. Dat Velocitas hoopt aanstaande zaterdag de eerste punten in de overgangsklasse te pakken, moge duidelijk zijn.


Omslagfoto (archief): Frans van Herwijnen | frans.van.herwijnen@sv-velocitas.nl

Scroll naar boven