Velocitas pakt kampioenschap en promoveert voor het eerst naar hoofdklasse

Velocitas 1 promoveert voor het eerst in de geschiedenis naar de hoofdklasse op het veld. Na de winst met 12 – 19 op Victum en de misser van concurrent Maassluis, is de ploeg uit Leiderdorp 2 wedstrijden voor het einde van het seizoen niet meer in te halen.

Houden van Houten

Houten (of zoals coach Richard zegt: ‘Hauteh’) is een bruisende gemeente in de buurt van Utrecht. Zo is er de uitkijktoren, een kersenboomgaard en natuurlijk het speelbos. Altijd wat te beleven dus. Afgelopen zaterdag kwam er aan deze indrukwekkende lijst met bezienswaardigheden een hoogtepunt bij: Velocitas kwam op bezoek bij Victum en speelt dan misschien wel voor het kampioenschap. Dan moet Refleks nog wel winnen van de nummer 2, Maassluis.

Een beetje fysiek maar wel lekker

Victum en Velocitas beginnen gelijkwaardig aan de wedstrijd. Tom, Rosa en Debby zorgen voor de eerste 3 punten in een duel dat erg fysiek uit de startblokken schiet. Met 2 strafworpen en mooi schot slaat de ploeg uit Houten ineens een gat: Velocitas mag zichzelf in zijn handen knijpen wanneer Victum bij 6 – 3 een strafworp mist. Toch is Velocitas al snel de bovenliggende partij en werkt het langzaam de achterstand weg. Een mooi schot van Gwen trekt de stand weer gelijk, Nick en Ivar zorgen voor de ruststand: 8 – 10.

Gerard de Boer vond zichzelf nog niet bruin genoeg en besloot voor de verandering lekker het zonnetje te pakken.

Refleks flext tegen Maassluis

Tijdens de pauze is het ineens onrustig op de overvolle tribunes. Er wordt druk op telefoons gekeken en met elkaar gebeld: Refleks geeft Maassluis in eigen huis een veeg uit de pan en wint met 11 – 16. Dat betekent dat Velocitas ineens voor het kampioenschap speelt. In Houten. Gelukkig is er heel wat publiek vanuit Leiderdorp naar Houten gekomen. Volgens Richard een typisch gevalletje van F.O.M.O.: Very Important of Missing Out Something Much.

“F.O.M.O. betekent Very Important Of Missing Out Something Much”

Coach Richard Schouten

Velocitas houdt voorsprong in Houten

Zorgt de upgrade naar een kampioenswedstrijd voor extra spanning bij de spelers? Niet echt. Velocitas is direct aan het begin van de tweede helft veel sterker dan Victum en lost het ene schot na het andere op de korf van de thuisploeg. Na driekwart wedstrijd staat Velocitas op een riante voorsprong van 10 tegen 15. Het doet de wedstrijd weinig goed: het zal de bezoekers een zorg zijn. Het kampioenschap is in zicht, de wedstrijd allang vergeten.

Dit schot van Ivar was één van de hoogtepunten van de tweede helft. Het schot ging mis.

Hoofd koel houden = hoofdklasse

In de brandende zon en het altijd hete Houten wordt de wedstrijd rustig uitgespeeld. Bij 12 – 19 fluit de scheidsrechter af: Velocitas 1 is kampioen en promoveert onder Richard voor het eerst naar de hoofdklasse. Een prachtige prestatie van spelers en staff: Ook Joke de Boer en Annelies Haasnoot staan te stralen bij het welverdiende kampioenschap. Welverdiend en een echte teamprestatie!

Richard was er kapot van toen hij hoorde dat hij de beker niet mee naar huis mocht nemen.

17 juni wordt een feestje!

Op zaterdag 17 juni speelt Velocitas 1 de laatste wedstrijd thuis tegen Sporting Trigon. We zetten dan natuurlijk de kampioenen in het zonnetje en nemen onder andere afscheid van vaste waarde Mitchell de Boer. Kom jij ook? De wedstrijd begint om 15:30 uur!

Kampioenen!
Scroll naar boven