Velocitas pakt winst tegen ONDO

Korfbal – Het eerste team van Leiderdorpse korfbalvereniging Velocitas heeft de tweede wedstrijd van het seizoen relatief eenvoudig weten te winnen. In de thuiswedstrijd tegen ONDO uit ’s-Gravenzande werd overtuigend met 21 – 14 gewonnen.

De tweede wedstrijd van het seizoen was ook gelijk de tweede wedstrijd in de eerste klasse voor de Leiderdorpers, die vorig jaar met het kampioenschap promotie naar de eerste klasse afdwongen. Dat bleek vorige week nog even wennen. Prijkend in een nieuw tenue, dat nu voorzien is van het logo van partner Mercedes-Benz, werd de openingswedstrijd tegen Futura in de slotfase uit handen gegeven. Velocitas was gewaarschuwd en begon dan ook scherp aan de wedstrijd.

Het was Velocitas die de eerste 25 minuten de bovenliggende partij was. Rutger Wijnbelt wist zijn team op sleeptouw te nemen en was een plaag voor de verdediging van de ’s-Gravenzanders. De aanvaller van Velocitas wist in de eerste helft dan ook al 5 doelpunten te noteren. In het tweede part van de eerste helft wist ONDO zich echter goed te herpakken. Velocitas leek wat in te zakken en ging slordiger spelen. Mede door goed stoorwerk onder de paal had Velocitas veel moeite om meerdere schotpogingen per aanval af te lossen. Dat leverde veel balbezit voor ONDO op, die daar wel raad mee wisten: Na 35 minuten spelen gingen beide ploegen rusten met een gelijke verdeling van de punten: 11– 11.

Na rust bleek dat coach Wim Schaap van de Leiderdorpers de problematiek uit de eerste helft goed had doorzien. Met enkele subtiele aanpassingen in de tactiek wist Velocitas de rollen nu om te draaien. Met Kevin de Boer en Kelly Bavelaar als afvangers onder de paal werd ONDO af en toe weggespeeld. De tweede helft ging dan ook zeer overtuigend met 10 – 3 naar Velocitas. Eindstand: 21 – 14. Een uur voor deze wedstrijd nam het tweede elftal van Velocitas het ook op tegen ONDO. Ook die partij wisten de Leiderdorpers naar zich toe te trekken, het scorebord bleef na 70 minuten op 20 – 7 steken.

Na de overtuigende winst tegen ONDO mag Velocitas zich nu op gaan maken voor de uitwedstrijd tegen Ijsselvogels, dat gelijk speelde tegen Achilles. Een uitgelezen kans om na de nerveuze seizoensstart de aansluiting met de top weer te vinden.