Velocitas plaatst zich voor kruisfinalepuzzel met overwinning op Roda

Spannend was het afgelopen zaterdag niet maar vermakelijk was het absoluut: Velocitas is een klasse te groot voor Roda en wint met maar liefst 31-13 onder het goedkeurend oog van het thuispubliek. Daarmee ‘eindigt’ Velocitas als tweede in poule en gaat het strijden in de kruisfinales.

​Makkelijker kunnen we het niet maken​

Velocitas gaat via kruisfinales strijden voor promotie naar de overgangsklasse in de zaal. Dankzij de ruime overwinning op Roda (31-13!), eindigt Velocitas als tweede in de poule. Die plaats geeft recht het improvisatie-dankzij-corona-halve-poules-kruisfinale-systeem van het KNKV. Terwijl u dat woord noteert voor Scrabble, starten we hieronder alvast met het wedstrijdverslag van afgelopen zaterdag.

​Kleine slag om de mondkap​

Lang geleden, toen mondkapjes nog heel gewoon waren, startte Velocitas de zaalcompetitie met een overwinning op Roda, uit in Westzaan. 17 – 20 was destijds de uitslag. Reden genoeg om met vertrouwen aan de thuiswedstrijd te beginnen zonder overmoedig te worden.

Rosa raakt tegen Roda

Nadat Rosa snel de 1 – 0 achterstand heeft weggewerkt, kan Roda nog heel even aanhaken bij Velocitas. Heel even, want al snel komen de Leiderdorpers op stoom. Mooie aanvallen volgen, met steeds iemand anders die de bal in het mandje gooit. Toch is het Ivar die helemaal terug van weggeweest is. Met 5 punten heeft hij een belangrijk aandeel in de ruststand van 17-7. Ivar maakt er uiteindelijk 9.

Spannend is voor later

Na rust speelt Velocitas rustig de wedstrijd uit. De gelopen race stelt coach Richard in staat om een blik invallers open te trekken: Gwen, Ruben en Mark komen in het veld en leveren prima spel af. Ook Lianne werkt aan haar doelsaldo en maakt er uiteindelijk 5. Als Siem de 31-13 maakt, blaast de scheidsrechter af. Tijd om richting de Does te gaan en een feestje te vieren.

Kruisfinalespanning

Velocitas eindigt tweede in de poule, na Dindoa, dat net zoveel punten heeft maar een beter doelsaldo. Omdat de poule vanwege corona in tweeën gesplitst is, wordt promotie bepaald aan de hand van kruisfinales. De tegenstander van Velocitas komt dus uit de andere ‘helft’ van de poule. Wie dat wordt is nog niet bekend: BEP en Spirit zijn er onderling nog niet uit en bepalen op 2 april wie er tegen Velocitas aantreedt. 
We laten je natuurlijk zo snel mogelijk weten wanneer jij met jouw groenblauwe sjaal richting de Does mag komen!

Scroll naar boven