Velocitas Pubquiz 2019: heel veel moeilijke gezichten en 1 winnaar

Een drukte van jewelste, heel veel moeilijk kijkende gezichten en 1 team dat de beker omhoog houdt. Het strijdtoneel was de kantine van Velocitas. Op het spel staat oneindige roem en de lastige organisatie van de volgende Velocitas Pubquiz, een initiatief van de ZAK. Na de voorronde (weet u wie er op de foto’s staat?), gaan de 20 teams enthousiast van start.

De hoofdprijs: een dinerbon ter waarde van € 50,-, geschonken door restaurant La Bota.
De meeste mensen hadden deze vraag goed. Weet jij wie er op de foto staan?

Ronde 1: Algemene kennis

Direct bij ronde 1 gaat het mis. Vooral de jongere deelnemers trekken soms wanhopige gezichten bij het aanhoren van de vragen. Welk zeedier heeft 3 harten? Hoeveelste is Prinses Alexia in lijn der troonopvolging? Nee, de jonge garde heeft het niet makkelijk met de eerste 10 vragen van de avond. Dat bleek ook wel in het puntenaantal. De organisatie geeft geen punteninzage maar raadt wel een avondje Discovery Channel aan in plaats van een Fortnite-vlogger op Youtube.

Met 20 deelnemende teams was de kantine ‘afgeladen doch gezellig’.

Ronde 2: Mashups

Bij ronde 2 is het de oudere garde dat een toontje lager zingt. Een mashup is een combinatie van 2 nummers, waarbij de tekst van nummer 1 wordt gecombineerd met de muziek van nummer 2. Of dat mooi is? Smaken verschillen. De jeugdige ploegen harken in ieder geval de punten bij elkaar, en dat zijn er best veel: 4 per vraag. Oneerlijk, zegt u? Let it be.

Luister hier naar een mashup:

Ronde 3: TV & Film

Actie! Belangrijke acteur in deze set vragen is natuurlijk de TV & Film ronde. Regisseur is de organisatie, dat een divers palet aan filmrol heeft uitgekozen. De eerste film van Cameron Diaz? Die ene Actrice uit Friends? De meeste teams vulden ongeveer evenveel goede antwoorden in, waardoor deze ronde geen hoofdrol speelde.

Ronde 4: Beroemde Uitspraken

Een wijs man zei ooit: ‘Geen pubquiz zonder beroemde uitspraken ronde’. Ook deze pubquiz was niet zonder sappige quotes, pikante uitspraken en het betere roddelwerk. Zo zou de uiteindelijke winnaar van deze pubquiz vragen hebben opgezocht. Of dat waar is? C’est clair un comme jour.

Ivar met een mooi verhaal dat Laurens duidelijk vaker gehoord heeft.

Ronde 5: Slimste Mens

Dan is het tijd voor de laatste ronde: de Slimste Mens. Teams krijgen 10 fragmenten te zien en moeten vervolgens 5 begrippen zien te geven. Want vertel eens, wat weet u eigenlijk van zwarte gaten? Waarschijnlijk een stuk minder dan de deelnemers van de Pubquiz. Zij beleven een heerlijke trip down memory lane. Met veel gedenkwaardige momenten uit de geschiedenis sluit iedereen de pubquiz een beetje slimmer af dan dat ze ‘m begonnen zijn.

And the winner is…

Na een lange avond is het tijd voor de einduitslag. Wie wint die dinerbon van La Bota en het voorrecht om de volgende pubquiz te organiseren? Twee teams worden naar voren gehaald, Pion Romana en Malse Mannen & Meiden.

De nummer 1 en 2 op het podium.

De spanning neemt toe en na enkele ogenblikken wordt de winnaar bekend gemaakt: Pion Romana heeft met 93 punten maar 3 punten meer dan Malse Mannen & Meiden. Van harte gefeliciteerd! Dat ze stiekem 1 vraag hebben opgezocht, vertellen we er lekker niet bij.

De winnaars van de Pubquiz 2019: Pion Romano!

En dan gaat iedereen naar huis. Enkelen zijn blij dat het erop zit, weer anderen blijven hangen in de piekermodus. De hoofdstad van Macedonië? Een insect met een exoskelet? Misschien hoor je het antwoord tijdens de volgende pubquiz, want die komt er zeker weten.

Scroll naar boven