Velocitas sluit eerste helft veldseizoen af met knappe overwinning op KVS

Velocitas is van de hatelijke 0 punten af. In een spectaculaire wedstrijd tegen KVS uit Scheveningen stijgen de Leiderdorpers boven zichzelf uit. Er wordt gewonnen met 26 – 20 van een sterke ploeg die in de top van de poule meedraait. 

De hand in eigen boezem

Vorige week blikte coach Leo van den Bos nog terug op de eerste helft van het veldseizoen. ‘Het moet beter’, concludeert de succescoach met nog 1 wedstrijd te gaan op het veld. Met goede reden, want na het verlies tegen OVVO staat Velocitas nog op een hatelijke 0 punten.

Velocitas schiet uit de startblokken. Mitchell de Boer is met 2 rake schoten de kartrekker aan Leiderdorpse zijde. Velocitas komt als collectief direct scherp voor de dag en laat zich in de beginfase niet verrassen. 

Coach Leo laat de spelers weten vooral niet met het vingertje naar de ander te wijzen.

4 keer scoren = wisselen

Menigeen verwacht de aansluitingstreffer van KVS. Simone Laman denkt daar anders over en zet Velocitas op een 3 – 0 voorsprong. De eerste voor de ploeg uit Scheveningen valt uit een strafworp. Het lijkt in eerste instantie een opsteker voor de bezoekers, ware het niet dat het 4e punt een vakwissel betekent. Mitchell de Boer mag weer aanvallen en zet met een strafworp en een schot zijn doelpuntentotaal op 4.

Mitchell wijst na een raak schot met het vingertje naar de ander.

Rusten met een voorsprong

Velocitas ruikt bloed en zet door. Mitchell de Boer speelt de wedstrijd van zijn leven maar doet dat niet alleen. Debby Halvemaan zet aanval na aanval Mitchell scoringspositie. De ballen die er niet ingaan zijn bijna altijd prooi voor Nick van der Zee, die heer en meester in de rebound is. KVA brengt al snel extra verdedigende kwaliteiten in het veld, waardoor de ballen iets minder snel door de korf vallen. De ploeg uit Scheveningen komt wat terug en beperkt uiteindelijk de schade tot 5 punten: de ruststand is 13 – 8. 

Tijdens de onderbreking van pakweg 15 minuten vragen veel supporters zich af of Velocitas deze voorsprong kan behouden. In de beginfase van de tweede helft lijkt het er niet op. Twee snelle treffers van KVS verkleinen het gat naar 3 punten. 

Sanne ziet dat Tom de bal bijna laat vallen en schiet gelijk te hulp

Sorry, hoeveel?

Na de sterke opening van KVS beslist Velocitas de wedstrijd. In die 20 minuten stijgt de ploeg boven zichzelf uit en speelt het korfbal van een heel hoog niveau. De 23 – 12 na driekwart wedstrijd is net wat teveel van het goede. KVS verkleint het gat naar 4 punten maar moet toekijken als Mitchell met 2 strafworpen de einduitslag op 20 – 26 zet. Mitchell maakt er 13. Het doelpuntentotaal is een tweede unicum voor de Leiderdorpse speler dit seizoen. Een aantal wedstrijden eerder pakte hij namelijk al zijn eerste gele kaart. Sorry Mitch, die houden we er in. 

Rosa op zoek naar de uitgespeelde kans. Die staat links van haar.

En nu naar de zaal

Met de eerste 2 punten op zak kan Velocitas beginnen aan de voorbereiding van het zaalseizoen. Met de wedstrijd van afgelopen zaterdag is het zelfvertrouwen in ieder geval weer enigszins op peil. 


Foto’s: Frans van Herwijnen | frans.van.herwijnen@sv-velocitas.nl

Scroll naar boven