Velocitas sluit het zaalseizoen in stijl af tegen BEP

Velocitas stond afgelopen zaterdag in eigen huis tegenover BEP. Al twee keer eerder kwamen ze het team uit Purmerend tegen, maar beide keren wisten ze de winst niet binnen te halen. In de afsluitende wedstrijd van het zaalseizoen was niks te merken van de eerdere moeilijkheden en werd er overtuigend gewonnen met 30-23.

Weinig druk, veel motivatie

Net als vorige week konden beide teams rustig het veld oplopen. BEP zag eerder in het seizoen het kampioenschap al wegglippen en Velocitas heeft twee weken geleden haar plaats in de eerste klasse al veilig weten te stellen. De prestatiedruk is dus niet hoog, maar desondanks is Velocitas uiterst gemotiveerd om te winnen. Mitchell de Boer laat dit direct zien door binnen twaalf seconden de openingstreffer te maken. Pas na nog twee doelpunten van Velocitas heeft BEP hier wat tegenin te brengen.

Weergaloos de leiding nemen

De Leiderdorpers nemen de gehele eerste helft de leiding. Met hun weergaloze felheid en creatie van vele kansen bieden zij de overhand tegen BEP. Halverwege de eerste helft zijn ze al flink uitgelopen en staat het 10-3. BEP probeert terug te vechten, maar moet het doen met een ruststand van 15-8.

Het hele team van Velocitas is fel in de aanval en verdediging.

Volharding

Na de rust is er het nodige veranderd aan de opstelling van het team uit Purmerend. Coach Wim Schaap heeft twee heren en een dame gewisseld en hoopt zo de wedstrijd om te draaien. Dat lijkt heel even te lukken wanneer BEP de eerste score na de rust maakt. Velocitas gaat echter direct mee. De teams komen over en weer tot scoren, maar Velocitas blijft de overhand houden. Het team weet het in de eerste helft gemaakte gat groot te houden en zelfs uit te breiden. Het hoogtepunt is een score van 28-18. Met name Christel Zwanenburg, Nick van der Zee, Ivar van Driel en Debby Halvemaan hebben veel punten op hun naam staan.

Debby Halvemaan en Simone Laman vieren de grote voorsprong.

Met z’n allen naar de dertig

Het team als geheel laat gedurende de wedstrijd vechtlust zien. Niemand blijft achter: alle spelers van Velocitas weten een doelpunt te maken. In het laatste deel van de tweede helft scoort BEP nog een paar keer en tikt Velocitas nog de dertig punten aan.

Moed voor het veldseizoen

Met een eindstand van 30-23 kan Velocitas tevreden terugkijken op de wedstrijd. De goedscorende ploeg liet bij vlagen uitstekende aanvallen zien en wist zo BEP te overheersen. Een prachtige wedstrijd die veel moed geeft voor het veldseizoen! Velocitas zal BEP daar nogmaals tegenkomen. BEP strijdt dan voor het kampioenschap en Velocitas zal degradatie proberen te voorkomen.

Foto’s: Frans van Herwijnen

Scroll naar boven