Velocitas sluit rumoerige week af met verlies tegen BEP

Velocitas heeft na een rumoerige week op eigen terrein geen punten weten te pakken tegen BEP. Met interim coach Maurice van Leeuwen kwam Velocitas niet verder dan 10 – 19 tegen de ploeg uit Purmerend.

Tijdens de warming-up ziet het publiek al dat Velocitas straks in gloednieuwe shirts aan de wedstrijd begint. De vereniging heeft een nieuwe hoofdsponsor, Dr Mobile. De telefoonreparatiedienst staat in volle glorie op de nieuwe shirts van Velocitas. Wat ook opvalt is dat coach Rob Berreboom niet aanwezig is.

Eerder deze week besloten Velocitas en Rob in goed overleg niet met elkaar door te gaan. De klik tussen beide partijen was er maar in de samenwerking op het (trainings)veld ontbrak de chemie. Coach van Velocitas 2, Maurice van Leeuwen, springt bij tot er een nieuwe coach is gevonden.

Met Maurice op de bank gaan Velocitas en BEP in eerste instantie nog gelijk op. Na 1 – 1 staat het al snel 2 – 2 en lijkt er in eerste instantie niks aan de hand. Maar dan loopt het spaak in de Leiderdorpse aanval. Kans op kans wordt gemist. BEP geeft bewust meer ruimte weg in de verdediging en kiest voor een sterke rebound. Een tactiek waar Velocitas geen antwoord op heeft. De ruststand van 2 – 6 spreekt boekdelen: verdedigend staat het prima, aanvallend is het veel te mager.

Wellicht dat Velocitas op een andere dag wél het roer had weten om te gooien. Maar deze week moet de gifbeker helemaal leeg. Tweede helft laat weinig verbetering zien, waardoor BEP eenvoudig de wedstrijd naar zich toe trekt. De einduitslag laat weinig aan de verbeelding over: 10 – 19. Lichtpuntje is de rentree van Sanne Glasbeek, die na een aantal weken blessureleed 4 keer weet te scoren voor Velocitas.

Volgende week uit tegen GKV

Met 0 punten wordt handhaving in de overgangsklasse wel heel erg lastig voor Velocitas. Stiekem kijkt de ploeg dan ook uit naar de start van het zaalseizoen, al staan er nog 3 speelronden op het veld op het programma. Volgende week gaat Velocitas op bezoek bij GKV Economics, dat afgelopen zaterdag tegen VEO de eerste punten wist te pakken.

Alle foto’s zijn gemaakt door Frans van Herwijnen.

Scroll naar boven