Velocitas speelt gelijk na fantastische inhaalrace tegen Antilopen

Velocitas 1 is de zaalcompetitie gestart met een gelijkspel tegen Antilopen. De uitwedstrijd in Leusden leek na één helft gespeeld maar de ploeg uit Leiderdorp sleepte na een fantastische inhaalslag een gelijkspel van 26 – 26 uit het vuur.

De eerste minuten tegen Antilopen was niet de gewenste start van de zaalcompetitie dat Velocitas voor ogen had. De ploeg uit Leusden was scherper en schoot uit de startblokken. Al snel keken de Leiderdorpers tegen een 4 – 1 achterstand aan. Een snel besliste wedstrijd lag op de loer.

Velocitas kreeg het tij in die eerste helft niet gekeerd. Het achttal had de grootste moeite om in het aanvalsspel te komen terwijl Antilopen zeer scherp voor de dag kwam. Met een voorsprong van maar liefst 16 – 8 voor de ploeg uit Leusden leek de wedstrijd al gespeeld. Leo van den Bos wisselde Ivar van Driel en Joachim Jägel om van vak in een poging iets te forceren. De ruststand was iets draaglijker maar nog steeds bar: 16 – 10.

Direct na rust draaide de wedstrijd 180 graden. De wisseltruc uit de hoge hoed van Leo pakte goed uit, maar ook de strijdlust van de spelers was noemenswaardig. Antilopen had nu de grootste moeite om Velocitas bij te benen.De ploeg uit Leusden kreeg het niet voor elkaar om het scorend vermogen van Leiderdorpse uitblinkers Ivar van Driel en Christel Zwanenburg aan banden te leggen.

Bij een stand van 23 – 23 was de slotfase ineens een spannende. Beide ploegen scoorden nog 3 keer en hadden in die laatste minuut kansen op de overwinning. Velocitas neemt na een fantastische inhaalrace een punt mee uit Leusden. Eindstand: 26-26.

Volgende week speelt Velocitas thuis! Om 17:10 begint de wedstrijd tegen MIA, dat de eerste wedstrijd verloor met 28 – 18 tegen KOAG. Kom jij ook aanmoedigen?

Scroll naar boven