Velocitas speelt hemels toernooi bij VEO in Voorburg

Het is best vroeg als een volle bus vol jeugdspelers en coaches vertrekt vanaf Velocitas richting VEO. Eindbestemming: Voorburg. Het doel: prijzen pakken en plezier maken op het Hemelvaartstoernooi van VEO. Er was overigens nog 1 plekje over in de bus. 1 persoon schoot nét te laat wakker en kon gelukkig met de auto achter de bus aan. Wie dat was? We gaan de kat natuurlijk niet op ‘t Spek binden…

Een verraderlijk zonnetje en een druk programma

Het is heerlijk toernooiweer en eenmaal op locatie aangekomen, staat Velocitas al snel op meerdere velden wedstrijden te spelen. Een druk programma, want de meeste teams spelen 6 wedstrijden van 20 minuten.

Niet alleen de jeugd van Velocitas is actief op het toernooi van VEO. een improvisatieteam van coaches doet dienst als Velocitas 1. Velocitas 2 bestaat uit een combinatie van spelers uit het 5e, 6e en 7e. Deze teams hebben dit jaar geen trainingskamp en zagen het toernooi als een uitgelezen kans om de vizieren nóg wat scherper te krijgen.

Velocitas in de 7e hemel

Het zijn echter de jeugdteams die in de prijzen vallen. Zowel Velocitas C1 als de F1 gingen met een beker in de tas terug de bus in.

Velocitas C1

Velocitas C1 speelt het hele toernooi als een team en luistert goed naar de tips van coaches Tim & Tom. Het resultaat: een welverdiende beker die nu een mooi plaatsje in onze kantine heeft.

Het team was uitzinnig van blijdschap nadat Tom niet in de bus zat maar uiteindelijk wél gewoon aanwezig bleek te zijn.

Velocitas F1

Velocitas F1 presteerde het beste van iedereen. Geen enkele wedstrijd gaat verloren waardoor het al snel duidelijk is wie de beker in ontvangst mag nemen. Lisanne coacht het mixteam van F1 en F2 feilloos naar de overwinning!

Velocitas F1 is ongeslagen kampioen. Die vlaggenmast die recht door de korf heen steekt maakte het scoren wel erg lastig, aldus een trotse Lisanne.

Organisatie op rozen.

Eenmaal terug bij Velocitas, gaan de meesten moe maar voldaan op huis aan. Niet de organisatoren Lian en Simone. De leden van de toernooicommissie hebben ‘gewoon’ nog een training voor de boeg. Vermoeid zitten ze aan de pizza en een drankje. Nog even uitrusten voordat de noppenschoenen weer aan moeten. Bedankt voor de organisatie Simone en Lian!

Beide dames hadden hetzelfde gerecht: een pizza silencio zonder vragen of verzoekjes.

Velocitas 2 op hete kolen

Ook Velocitas 2 werkt nog een klein programma af: een zelf-georganiseerde BBQ onder leiding van Jordy bij Velocitas. Het teamwerk op het veld werkt ook in de keuken en binnen een uurtje staat er een een volwaardige maaltijd op tafel.

Lianne maakte zich direct nuttig. En Iris? Die vond het allemaal gesneden.

Nog lang wordt er nagepraat. Over die ene gemiste strafworp, die lastige tegenstander en dat mooie doelpunt. Over 1 ding is het hele team het eens: het was een ontzettend geslaagde dag, volgend jaar gaan we weer!

De BBQ beviel prima maar Jeroen kreeg nét teveel tomaat op zijn bordje.

Scroll naar boven