Velocitas start zaalseizoen met overwinning op Swift

Velocitas is de zaalcompetitie begonnen met een overwinning op Swift. De uitwedstrijd in Amsterdam werd gewonnen met 24 – 28.  Met 14 gemaakte treffers nam Ivar van Driel het voortouw in de teamprestatie tegen Swift.

Nick & Max

Max Verschoor maakt sinds de voorbereiding op de zaalcompetitie weer deel uit van Velocitas 1. Het vertrouwen van de coach beloont hij in de openingsfase met een benutte strafworp, waarmee de stand na enkele minuten op 2 – 1 komt. Routinier Nick van der Zee bekijkt de wedstrijd dankzij een pijnlijke enkel vanaf de reservebank. 

33 punten, 30 minuten

Swift laat in de eerste helft zien waarom het op het veld eerste staat in de poule. In de eerste helft staat het Amsterdamse vizier op scherp. Het aantal doelpunten van Swift loopt dan ook in rap tempo op. Velocitas helpt hier ook zelf een handje aan mee. Een overdaad aan verdedigende fouten zorgt ervoor dat Swift te vaak van 2,5 meter mag aanleggen. Na een half uur heeft de thuisploeg er 18 in liggen, Velocitas volgt met 15 doelpunten.

Geen tijd om te wachten

In de rust hamert coach Leo van den Bos er nog op dat het verdedigend beter moet. Een collectief geheugenverlies dwingt echter tot ingrijpen vanaf de zijlijn. Het Leiderdorpse achttal krijgt er namelijk al snel na de hervatting van de wedstrijd 2 tegen. Nick van der Zee komt er in voor Tom Glasbeek en de opstelling krijgt een make-over. Tijd voor plan B. 

Van A naar Beter

Met plan B gaan de ABC-tjes bij Velocitas ineens een stuk soepeler. Aanvallen worden beter uitgespeeld en halen daardoor de vaart bij Swift er enigszins uit. Ook de verdediging is scherper en dwingt de scheidsrechter minder vaak tot een bal op de stip. Het is Lianne van Meurs die de aansluitingstreffer maakt en zo een spannende slotfase inleidt. Die is afgedwongen als collectief, want in de tweede helft laat Velocitas zien dat het voor elkaar speelt.

Ivar faalt (maar 14 keer niet)

Bij een gelijke stand van 24 – 24 krijgt Velocitas een opgelegde kans in de vorm van een strafworp. Ivar van Driel neemt een strafworp maar maakt het zekerheidje zeker niet. Ivar zet zijn baalmoment direct om in sportieve wraak en schiet 2 afstandsschoten op rij raak. Het is het keerpunt in de wedstrijd, die uiteindelijk eindigt in 24 – 28 voor Velocitas. Ivar neemt met 14 gemaakte treffers de helft van alle doelpunten op zich. Dat is er eentje meer dan de 13 treffers van Mitchell tegen KVS. Laatstgenoemde bleef nu ‘steken’ op 7 punten en 0 gele kaarten.

Volgende week

Volgende week komt Tjoba 1 op bezoek. Tjoba komt speciaal voor de wedstrijd helemaal vanuit ‘s-Heer Hendrikskinderen naar de Does. Kom jij aanmoedigen? Om 17:15 start de wedstrijd, met een mooie demonstratie in de rust.

We hebben zelfs een poster, dan weet je dat het menens is.
Scroll naar boven