Velocitas strijdend ten onder tegen OVVO

Het is Velocitas niet gelukt in eigen huis punten te pakken tegen OVVO. Tegen de ploeg uit Maarssen kwamen de Leiderdorpers niet verder dan 18 – 25.

Al vanaf het begin van de wedstrijd staat Velocitas onder druk en kijkt het al snel tegen een achterstand van 0 – 2 aan. Via Sanne Glasbeek doen de Leiderdorpers nog wat terug: een mooi schot vindt het binnenste van de korf: 1 – 2.

Heel veel groen en blauw op jacht naar balbezit

OVVO zet druk

Het is echter OVVO dat de baas is op het veld. De aanval van Velocitas staat continu onder grote druk, waardoor het zoeken is naar een goed uitgespeelde kans. Het stelt de aanval van de ploeg uit Maarssen in staat om de score verder uit te bouwen.

De juiste keuze

Bij een achterstand van 5 punten grijpt coach Leo van den Bos in. Nick van der Zee en Ivar van Driel worden van vak gewisseld. Een juiste beslissing, blijkt al snel.  Met 4 punten van Mitchell de Boer en 2 treffers van Tom Glasbeek komt Velocitas weer in het spel voor.

De thuisspelende ploeg vecht zich terug naar een achterstand van 9 – 10. OVVO benut vlak voor het rustsignaal nog een vrije bal en zet daarmee de tussenstand op 9 – 11.

Mitchell, Debby en Nick feliciteren elkaar na een goed uitgespeelde aanval.

Effectiviteit is het sleutelwoord

In de 2e helft slaat OVVO al snel opnieuw een gat. De ervaring van de bezoekende ploeg geeft een lesje in effectiviteit: al snel kijkt Velocitas tegen een onoverkoombare stand van 10 – 19 aan.

Velocitas blijft in de slotfase zoeken naar doelpunten. Dat gaat niet onaardig: Ivar van Driel benut 2 strafworpen, Nick van der Zee schiet een paar mooie ballen raak en de ingevallen Lianne Meurs weet ook de korf te vinden. OVVO scoort mee en maakt er uiteindelijk 25, Velocitas verliest met 18 gemaakte punten.

Sanne Glasbeek verdedigt een vrije bal.

Bijna op de helft

Er staat nog 1 wedstrijd op het programma voordat het veldseizoen wordt onderbroken voor de zaalperiode. Velocitas krijg aanstaande zaterdag KVS op bezoek, dat op dit moment 2e staat.


Foto’s: Frans van Herwijnen | frans.van.herwijnen@sv-velocitas.nl

Scroll naar boven