Velocitas stunt niet tegen CKV Nieuwerkerk

Het eerste van Velocitas heeft de uitwedstrijd tegen Nieuwerkerk verloren met 22 – 10. Geheel tegen de verwachting in was dat niet: Nieuwerkerk speelt in de zaalcompetitie hoofdklasse en is op het veld koploper met 2 keer winst uit 2 wedstrijden.

Via Rosa Hüsken opent Velocitas de score nog. Daarna is het al snel duidelijk dat Nieuwerkerk de bovenliggende partij is, waarbij Velocitas bij vlagen alleen kan volgen. Dat de ploeg onder leiding van oud international Leon Simons één van de favorieten voor de titel is, moge duidelijk zijn. 

Nieuwerkerk zit er bovenop in de verdediging. Het zorgt ervoor dat Velocitas grote moeite heeft om de korf te vinden. Tot 10 minuten voor rust staat de teller pas op 1. De slotfase van de eerste helft is iets sterker, waardoor de ruststand uiteindelijk iets positiever uitvalt: de teams gaan rusten met een stand van 9 – 3. 

Na rust verandert er weinig aan het spelbeeld. Nieuwerkerk is een maatje te groot, Velocitas probeert hier en daar wat terug te doen. Dat lukt al een stuk beter dan in de eerste helft: de rebound wordt beter ingevuld, met langere aanvallen als gevolg. Het stelt spelers als Mitchell de Boer en Simone Laman om een stuk meer te scoren dan in de eerste helft. 

Met de einduitslag van 22 – 10 staat de ploeg van Leo van den Bos na 3 speelronden nog op 0 punten. Het is zaak dat de Leiderdorpers nu rustig blijven. 1 wedstrijd winnen betekent namelijk dat Velocitas gewoon weer boven de degradatiestreep staat. Maar met de uitwedstrijd van komende week tegen GKV is de kans groot dat het puntentotaal ook na aankomende zaterdag nog op 0 staat.

Scroll naar boven