Velocitas tankt vertrouwen tegen Sparta

Het eerste van Velocitas is sinds afgelopen zaterdag de onbetwiste titelkandidaat nummer 1. Het bezoekende Sparta wordt met 23 – 14 verslagen, waardoor de Leiderdorpers ongeslagen in de improvisatie-competitie-eerste-klasse staan. Dat Velocitas daarmee teams als Dindoa (overgangsklasse op het veld) voorlopig onder zich houdt, is een knappe prestatie van het team van coach Richard Schouten.

Schotenregen zonder spetters 

Sparta uit Nijkerk is op papier een tegenstander waar Velocitas van moet winnen. Het krachtsverschil tussen beide teams is al in de beginfase direct zichtbaar maar het scoren laat toch nog even op zich wachten. Een ware schotenregen zonder spetters en een gemiste stip zorgt voor een ietwat stroef begin van de wedstrijd. Als het eerste punt dan eindelijk valt, gaat het snel: Velocitas loopt snel uit naar een 6 – 1 voorsprong en kan al snel het gaspedaal een beetje laten vieren. 

Stijn swingt & Ruben resoneert

Het publiek, dat sinds de versoepelingen weer in steeds grotere getalen aanwezig is, ziet een opvallende debutant in het veld staan. Stijn van Zwieten vervangt Ivar van Driel, die na het stunt- en vliegwerk van vorige week last van zijn enkel heeft. Al na enkele minuten schiet Stijn de 5-1 raak en doet hij mee of het de normaalste zaak van de wereld is. Halverwege de tweede helft maakt Stijn plaats voor Ruben van den Bosch. Stijn wordt beloond met een staande ovatie van het publiek en een knuffel van trainer Richard Stouten. 

Ook Ruben kent een prima invalbeurt en maakt vlak voor tijd de 22-11. Dat de A-speler vlak voor tijd toch een beetje moe begon te raken, is begrijpelijk: naast zijn invalbeurt in het eerste speelde hij al zijn eigen wedstrijd én een helft in het tweede team. Je hebt showpaarden en werkpaarden, Ruben is een duidelijk een werk-show-paard. 

Vetrouwen kun je tanken

Ruim voor het einde van de wedstrijd is de winnaar eigenlijk al bekend. Velocitas kent weinig problemen met de ploeg uit Nijkerk en komt op bijna elke positie beter uit de verf. Lianne van Meurs is erg trefzeker en schiet zo vaak raak, dat de punten bijna niet meer op 1 hand te tellen zijn. Ook Rosa Hüsken en Tom Glasbeek vinden meerdere malen de korf. Dat de ploeg bijna elke week een andere speler heeft die het verschil maakt, moet vertrouwen geven. De wedstrijd tegen tegen Sparta is in ieder geval een mooie teamprestatie die met 23 – 14 de boeken in gaat.   

Even op letten zaalwacht: ook de coach van 1 moet zaalschoenen aan!

Volgende tegenstander: Sparta

Velocitas kan 2 weken nagenieten van de overwinning en treedt op 12 maart weer aan. Ook dan is de tegenstander Sparta, ditmaal is het Velocitas dat op bezoek gaat in Nijkerk. Of dat ook zo makkelijk gaat als afgelopen zaterdag, is altijd even afwachten. Iets met huid en beer. De toon is in ieder geval gezet en het is Velocitas dat de beste papieren heeft. 

Foto’s door: Frans van Herwijnen

Scroll naar boven