Velocitas te sterk voor MIA in eerste thuiswedstrijd van het seizoen

Velocitas heeft de eerste thuiswedstrijd  van het zaalseizoen tegen MIA gewonnen. In een goed gevulde Does was het Leiderdorpse Sportteam van het jaar te sterk voor MIA uit Amersfoort: het werd 27 – 20.

De wedstrijdbal van Velocitas 1 – MIA 1 werd aangeboden door Sport 2000. De professionele sportshop draagt alle Leiderdorpse sporters een warm hart toe. Bedankt!

Velocitas begon een stuk sterker aan de wedstrijd dan tijdens de uitwedstrijd tegen Antilopen, een week eerder. Een mooie diepe bal van Ivar van Driel op Mitchell de Boer bracht de stand op 2 – 0. Vijf minuten later zou de man van de assist zelf nummer 3 en 4 maken.

In de verdediging leverde Velocitas de nodige strijdlust om de ploeg uit Amersfoort achter zich te houden. Nick van der Zee ging voorop in de strijd, wat tot felle duels met zijn tegenstander leidde. Ook Debby Halvemaan merkte dat er dikwijls extra ballast in de vorm van een tegenstander aan haar shirt hing.

Nick van der Zee maakte het MIA bij vlagen soms onmogelijk om tot een goede aanval te komen (Foto: Willem Zwanenburg).

Ondanks de verhitte momenten hield Velocitas het hoofd koel. De schotklok van 25 seconden is een nieuw fenomeen voor de Leiderdorpers. Dat was niet terug te zien in het spel. Rustig werd er gezocht naar de juiste mensen, waarna er ook op de juiste momenten geschoten werd.

De rebound staat als een huis

Na een kwartier spelen viel het spel aan Leiderdorpse kant iets terug. Een dubieuze strafworp bracht de stand op gelijke hoogte. Velocitas sloeg direct terug, waarna de sterk spelende Sanne Glasbeek met een geplaatst schot de marge weer verdubbelde naar 8-6.

Ivar van Driel houdt zichzelf in evenwicht terwijl hij de sterk spelende Sanne Glasbeek zoekt (Foto: Willem Zwanenburg).

Velocitas wist de voorsprong in het resterende deel van de eerste helft nogmaals te vermenigvuldigen: de teams zochten de kleedkamers op bij een stand van 12-8.

Ook na rust werd er aan weerszijden op het randje verdedigd. Het leidde tot een hoop overtredingen waardoor het spel meer dan eens stillag. Velocitas bleef rustig en wist veel aanvallen van de Amersfoortse ploeg snel onschadelijk te maken. Simone Laman toonde zich een plaag in de rebound en was meer dan eens het eindstation van een Amersfoortse aanval.

Mitchell en Simone maakten het de ploeg uit Amersfoort meer dan eens lastig (Foto: Frans van Herwijnen).

Volwassen spel

Velocitas speelde volwassen in de momenten dat het er om ging. Waar de Amersfoortse ploeg een strafworp miste, werd een vrije bal van Christel Zwanenburg koelbloedig afgerond. Toch leek het einde nog heel even spannend te worden: MIA bracht het gat terug naar 22-18. De opleving bleek van korte duur te zijn. Met onder andere een mooie korte kans van invalster Amanda Pikaar werd de zege in veiligheid gebracht.

Mitchell de Boer was met zijn doelpunten belangrijk voor Velocitas (foto: Frans van Herwijnen).

De eindstand van 27-20 maakt dat de uitslag net iets groter is dan het wedstrijdbeeld liet zien. Velocitas heeft met de overwinning een goede generale richting aanstaande zaterdag. Dan komt het sterke Sporting Trigon uit Leiden op bezoek.

Omslagfoto: Frans van Herwijnen.

Scroll naar boven