Velocitas toont karakter en wint knap van OVVO

Plaatsing in de poule zegt niet altijd alles, bleek ook afgelopen zaterdag. Tegen OVVO thuis blijft het lange tijd spannend maar wint Velocitas met focus en hard werk uiteindelijk met 20 – 17.

Fel uit de startblokken

Zowel Velocitas als OVVO starten meteen fel en gefocust. Beide teams geven niets gratis weg en proberen snel te scoren. De teams zijn aan elkaar gewaagd en komen al snel op 3-3. OVVO komt even iets voor met twee schoten. Debby en Ivar scoren beiden en maken de stand weer gelijk.

Spannende wedstrijd of niet, Joke is bij het laatste hoofdstuk van Harry Potter en ook dat is nagels bijten.

Foutje, bedankt!

Mitchel krijgt een stip, mist deze maar maakt hem gelijk goed met een fenomenale score met een hand. Ivar krijgt ook een stip mee en met rust gaan beide teams naar de kleedkamer met een 11-12 score op het bord.

Fysiek en Spannend

Na de rust gaat het er aan beide kanten weer fysiek aan toe en worden er nog een aantal stippen gegeven. Sanne krijgt een stip mee en brengt Velocitas hiermee op een 13-12 voorstand. Een vrije bal van Ivar en nog een score met een hand van Siem maken de voorsprong op Ovvo 1 steeds een stukje groter. In de verdediging jaagt Velocitas op de bal, wat resulteert in een aantal heerlijke onderscheppingen.

Bij het terugkijken van de beelden kon de VAR niet met zekerheid zeggen of Debby tegen de paal of tegen Mitchell aan leunde.

Op en neer, heen en weer

Ondanks de strakke verdediging weet OVVO te scoren. Velocitas moet in de aanval werken en zoeken om de korf te vinden. Sanne krijgt nog een stip mee en Rosa scoort een korte kans waarmee Velocitas op voorsprong blijft. OVVO begint hierna ook weer te scoren, maar niet voor lang. De aanval van Velocitas staat als een huis en het vertrouwen in het team spat van het veld.

Per heeft het shirtje van Michaël Jägel aangetrokken.

Rustig blijven is ook een kunst

Met nog 5 minuten te spelen is de stand 19-17, maar zowel in als langs het veld lijkt niemand zenuwachtig. Het eerste wordt luidkeels aangemoedigd en in het veld speelt Velocitas zichzelf naar de overwinning. Eindstand: 20-17. Een zeer knappe overwinning die na het gelijke spel van vorige week.

Team Stoplicht: Rood, Oranje en Groen. Sanne baalt van deze flauwe bijschriften.

Stand & volgende week

Met de overwinning op de ploeg uit Maarssen staat Velocitas laatste maar komt het op één punt van VEO. Volgende week speelt Velocitas 1 uit bij BEP, dat afgelopen week geen punten wist te halen tegen Nieuwerkerk 1.

Foto’s

De foto’s zijn gemaakt door Frans van Herwijnen.

Scroll naar boven