Velocitas toont vechtlust en houdt punt over aan duel met koploper BEP

Velocitas 1 heeft na de monsterzege én afscheidswedstrijd van Joachim Jägel laten zien dat het voor niemand onderdoet in de eerste klasse. In Purmerend hield Velocitas een punt over aan het duel met koploper BEP: het werd 23 – 23.

Na twee overwinningen op DES en Telstar waar goed spel werd vertoond, zowel verdedigend als aanvallend, reisde Velocitas met vertrouwen naar Purmerend. Daar wachtte koploper BEP, nu onder leiding van oud Velocitas trainer Wim Schaap.

Uit den ouden doosch: Wim Schaap (linksboven) als trainer van Velocitas 1. Leo van den Bos (rechtsboven) zou uiteindelijk het stokje overnemen en promotie naar de overgangsklasse bereiken (foto: Frans van Herwijnen / Archief).

Een sterk begin

BEP wist de eerste score op het bord te krijgen maar Velocitas startte scherp aan de wedstrijd en was erg fel in de openingsfase. De ploeg van coach Leo van den Bos werkte zich op naar 1-1, 2-3 en 2-4 voorsprong.

Niet alleen de doelpounten droegen bij aan het positieve doelsaldo. Nick van der Zee heerstte in de rebound en liep tegen de puntspeler van BEP. Nick verdedigde bij vlagen heel sterk. Desondanks zou zijn tegenstander een aantal keer van heel ver korf treffen.

BEP komt terug

De ploeg uit Purmerend kwam beetje bij beetje meer in de wedstrijd. Sanne Glasbeek was met 2 mooie schoten belangrijk voor de Leiderdorpers, waarmee ze zorgde dat de 2 ploegen in evenwicht bleven. Ook de vechtlust van Simone Laman in de rebound leidde tot heel wat kansen die nodig waren om BEP bij te blijven.

Sanne Glasbeek in actie tegen BEP in de overgangsklasse op het veld (september 2018). BEP was toen nog veel sterker dan Velocitas en won met 10 – 14 (foto: Frans van Herwijnen / Archief).

BEP kwam gedurende de eerste helft steeds weer op gelijke hoogte met Velocitas. Na 30 minuten wist de kampioenskandidaat de eerste helft met 16 – 15 alsnog naar zich toe te trekken. Leiderdorpse aanvaller Ivar van Driel zat die eerste helft nog niet lekker in de wedstrijd, wellicht een gevolg van het onrustige spel in zijn vak. Werk aan de winkel in de tweede helft.

Een zwak begin

De openingsfase van de tweede helft was gespiegeld aan die van de eerste: BEP startte een stuk sterker en scoorde de 17-15 en 18-15. Coach Leo van den Bos twijfelde niet en greep in: hij wisselde de erg sterk spelende Mitchell de Boer (hij zou er uiteindelijk 5 maken) en Ivar van Driel van vakken. Het bleek een goede zet want Velocitas kreeg direct grip op de wedstrijd. Ivar van Driel zou de beslissing van de coach belonen met een verzilverde strafworp.

Ook het spel van Christel Zwanenburg en Debby Halvemaan was in de tweede helft erg belangrijk. Het dames-duo wist elkaar keer op keer onzelfzuchtzig uit te spelen, met een aantal mooie doelpunten tot gevolg. Velocitas kreeg meer overwicht en zette de achtervolging in.

Velocitas komt terug

Bij de 20 – 18 leek een comeback in de lucht te hangen. Max Verschoor nam alle twijfel weg toen hij met 2 mooie schoten de stand gelijk bracht: 20 – 20. Daarmee beloonde Max ook zichzelf: met belangrijke onderscheppingen was hij één van de spelers die het voortouw namen in de tweede helft.

Vroeger was niet alles beter

In de slotfase deden BEP en Velocitas niet voor elkaar onder en scoorden beiden nog 3 keer. Eindstand: 23 – 23. Een mooi resultaat, zeker met het oog op de veldcompetitie, waar BEP in de overgangsklasse nog te sterk was voor Velocitas.

Heel even was er de hoop dat Velocitas alle punten zou meenemen uit Purmerend. Op basis van de wedstrijd is een puntendeling echter verdiend. Het publiek heeft een wedstrijd gezien die van begin tot eind de moeite waard was. Een compliment voor beide ploegen.

Volgende week speelt Velocitas 1 thuis in de Does om 19:30 tegen Antilopen. De eerste ontmoeting tussen beide ploegen was een absolute thriller. Kom jij ook aanmoedigen aanstaande zaterdag?

Scroll naar boven