Velocitas verliest eerste thuiswedstrijd van Tjoba

Velocitas heeft de eerste thuiswedstrijd van het zaalseizoen verloren van Tjoba uit ‘s-Heer Hendrikskinderen. De ploeg uit Leiderdorp maakt uiteindelijk net te veel fouten en laat daarmee kansen op een herhaling van vorige week aan zich voorbij gaan. het wordt 23 – 28 voor Tjoba.

Velocitas B1 & E2

Vlak voor de wedstrijd worden er nog twee teams in het zonnetje gezet: de B1 en de E2 zijn kampioen geworden op het veld en worden met een hartelijk applaus gefeliciteerd door het publiek.

Eerst leiden, dan volgen

Velocitas schiet genadeloos hard uit de startblokken. Na amper 5 minuten ligt de bal er al 5 keer in voor Velocitas. Tjoba laat zich maar heel even de kaas van het brood eten, en komt al snel gelijk. Niet veel later pakken de bezoekers de voorsprong. Even ontstaat er een gat van 2 punten. Rosa Hüsken speelt Debby Halvemaan echter uitstekend vrij, waardoor laatstgenoemde het verschil weer naar 1 punt brengt. 

Geen ruimte voor fouten 

Met nog een klein kwartier voor rust wisselen beide partijen fouten af met secuur spel. Velocitas laat in deze fase vooral zien dat het mentaal rijper is dan op het veld. Sanne Glasbeek twijfelt geen moment als Tjoba de gelijkmaker binnen schiet en maakt direct de 12 – 11 met een welgemikt schot. Beide ploegen lijken te gaan rusten met evenveel gemaakte punten maar Tjoba slaat in de slotfase toch een klein gaatje: na 30 minuten korfbal staat het 13 – 14 voor de bezoekers.

Wie goed kijkt snapt waarom Leo in het midden zit: zijn haar heeft het grijze van Klaas en het blonde van Joke.

Rusten met spektakel

Terwijl er in de kleedkamers een tactisch overleg plaatsvindt, maakt het publiek zich op voor een spektakelstuk. Het demoteam van het Leonardo Da Vinci college treedt op en laat een aantal spectaculaire salto’s vanaf de trampoline zien. Dat allemaal op muziek verzorgd door de Velodogs, die ook deze week weer een sfeervolle speelhal weten af te leveren aan het toegestroomde publiek. We zijn Jop & Timo dan ook ontzettend dankbaar voor hun tomeloze inzet, week in week uit.

Het Da Vinci Demoteam stond te springen.

Tjoba zet aan

De trampolines zijn nog nauwelijks van het veld als Tjoba toeslaat. Een schot en een strafworp brengt de bezoekers op een voorsprong van 3 punten. Velocitas houdt het hoofd koel, waardoor Velocitas weer op gelijke hoogte komt. Ivar van Driel maakt met een vrije bal en een stip de nummer 15 en 16 voor Velocitas.

Er gebeurt genoeg

De 2e helft laat het ene spectaculaire moment na de andere zien. Een mooie schijnbeweging van Mitchell de boer wordt knap met 1 hand afgemaakt. Nick van der Zee laat indrukwekkende onderscheppingen zien, waarbij meerdere tegenstanders tegelijk knap worden afgetroefd. Velocitas staat een groot deel van de tweede helft met 1 punt achter maar blijft knap volgen. Een secuur uitgespeelde aanval wordt door Debby Halvemaan koelbloedig afgemaakt.

Venijn in de staart

In de slotfase beslissen de bezoekers de wedstrijd. In eerste instantie lijkt de wedstrijd al gespeeld bij een stand van 20 – 23. Tom Glasbeek geeft Velocitas nog even hoop en slaat direct terug met een schot uit beweging van grote afstand. De blijdschap is niet van lange duur want Tjoba is tijdens de rommelige slotfase slimmer en wint ietwat geflatteerd – maar terecht met 23 – 28. 

Tom Glasbeek in actie tegen Tjoba

Volgende week

Velocitas heeft 1 week om de slordigheden in de verdediging uit het spel te krijgen. Dan komt Dubbel Zes / Futura op bezoek. De ploeg uit Den Haag staat op gelijke hoogte met de Leiderdorpers. Wie verliest begint de week daarop aan een achtervolging met de top. Reden genoeg dus om aanstaande zaterdag te komen aanmoedigen in de Does. De wedstrijd start om 17:15.


Foto’s: Frans van Herwijnen | frans.van.herwijnen@sv-velocitas.nl

Scroll naar boven