Velocitas verliest van Futura

Korfbal – Futura en Velocitas stonden tot afgelopen zaterdag beiden ongeslagen aan kop in de tweede klasse en stonden voor het eerst tegenover elkaar in de zaalcompetitie. In een wedstrijd waar Velocitas geen minuut de bovenliggende partij was wist Futura met 26 – 15 van Velocitas te winnen.

Het was Futura dat direct in de eerste helft liet zien dat de kampioensaspiraties van de vereniging niet zomaar uit de lucht zijn komen vallen. Zo’n beetje elke kans van de Hagenaars had een doelpunt als gevolg, waardoor er al snel een gat van drie punten werd geslagen. Velocitas, dat minimaal net zoveel kansen wist te creëren, had deze scherpte echter niet. Daarnaast werd ook dat beetje geluk niet gevonden: menig schot wist na een aantal maal stuiteren op de korf niet aan de juiste kant door de plastieken ring te vallen. Na 30 minuten stond er een tussenstand van 13 – 4 op het scorebord.

Velocitas coach Wim Schaap besloot voor het eerst dit seizoen om direct in de rust in te grijpen. Aanvoerder Joachim Jägel maakte plaats voor Laurens Boudewijn en even na rust zou ook Thomas de Boer er voor de met een rugblessure geplaagde Ivar van Driel in komen. Na het fluitsignaal leken de Leiderdorpers zich dan ook even herpakt te hebben: een strafworp en een korte kans brachten het gat terug tot zeven punten.

De weg naar boven bleek helaas van korte duur. Futura ging wat betreft scoren verder waar het de eerste helft gebleven was en liep binnen mum van tijd uit naar 20 – 9. Amanda Pikaar werd er nog ingebracht voor Kelly Bavelaar maar de Leiderdorpers waren blij dat de scheidsrechter na een uur een einde maakte aan de wedstrijd. De eindstand van 26 – 15 was terecht maar Velocitas heeft al op het veld laten zien dat het beter kan tegen Futura. In de veldcompetitie werd er met slechts 22 – 24 van de Amsterdammers verloren.

De Leiderdorpers zullen zich nu moeten gaan focussen op het verdere verloop van het seizoen. Mochten beide teams geen punten morsen en weet Velocitas de tweede wedstrijd tegen Futura wél te winnen, dan zal een promotiewedstrijd de doorslag moeten geven.

Scroll naar boven